‘Cumhuriyet'e Doğru’ Erzurum'da sahnelendi

Güncelleme Tarihi:

‘Cumhuriyete Doğru’ Erzurumda sahnelendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2023 13:05

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ‘Cumhuriyet'imizin 100. yılı projeleri’ çerçevesinde hazırlanan ‘Cumhuriyet'e Doğru’ adlı tiyatro oyunu Erzurum'da sahnelendi.

Haberin Devamı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk milletini arkalarına alıp Millî Mücadele'yi başlatarak Türkiye Cumhuriyeti'ni nasıl kurduklarını gözler önüne seren ‘Cumhuriyet’e Doğru’ adlı tiyatro eseri, Bora Severcan tarafından yazıldı ve yönetildi. Oyun 25 Kasım Cumartesi günü dev sanatçı kadrosu ile Ankara MEB Şura Sahnesi'nde perdelerini açtıktan sonra, Samsun'dan başladığı turnesine Erzurum Devlet Tiyatroları’nda devam etti.

MİLLİ MÜCADELE ADIM ADIM ANLATILDI
110 kişilik dev bir sanatçı kadrosuyla Milli Mücadele'yi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundaki kahramanlık hikâyesini anlatan oyun, bir öğretmenin şehitliği ziyaret ederek 10 yaşındaki öğrencisine Cumhuriyet'in nasıl ilan edildiğini anlatması ile başlıyor. Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının Ankara'da Büyük Millet Meclisi'ni kurması ile devam eden süreçte, Millî Mücadele kahramanlarının ve Türk halkının tek yumruk oluşu ve kanlarının son damlasına kadar savaşarak Milli Mücadele'yi nasıl kazandığı konu ediliyor. Tiyatro oyunu, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni ilan edişi ile tamamlanıyor.

Haberin Devamı

TURNE DEVAM EDİYOR
Tiyatroyu yazan ve yöneten Bora Severcan, herkesin keyifle, gururla ve gözyaşları içesinde izleyeceği bir tiyatro oyunu olduğunu belirterek, "Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Çünkü bu projenin mimarı olarak bize çok destek verdi. Oyunumuz Ankara, Samsun, Ordu, Trabzon ve Erzurum'da sergilendi. Sivas, Tokat, İzmir ve İstanbul'da da oynadıktan sonra 26 Aralık’ta tekrar Ankara'da sahne almayı hedefliyoruz" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!