Cuma hangi illerde okullar tatil?

Güncelleme Tarihi:

Cuma hangi illerde okullar tatil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 09:00

Yoğun kar yağışı bazı il ve ilçelerde devam ederken bir çok ilde okullar tatil edildi.

Haberin Devamı

İŞTE TATİL OLAN O İLLER:

Cuma hangi illerde okullar tatil
Gökçek: Ankara’da okullar 9 Ocak’ta tatil

Artvin
Artvin il merkezi ile Murgul ve Borçka okullar tatil edildi.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, kar yağışının gece boyunca devam etmesi ve olası don nedeniyle il merkezi ile Murgul ve Borçka ilçelerinde okulların 9 Ocak Cuma günü tatil edilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Şanlıurfa
Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, kar yağışının sürdüğü ilçede, ulaşım ve elektrik sıkıntısı yaşanan 25 mahalledeki okullarda eğitime 9 Ocak'ta ara verdi.
Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, ilçenin Karacadağ ve Karpuzcu bölgelerindeki mahallelerde, kar yağışının sürmesi ve elektrik kesintileri nedeniyle ortaya çıkan ısınma probleminden dolayı okulların tatil edildiğini bildirdi.

Gümüşhane
Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle il genelinde okul öncesi eğitim kurumları, ilk ve orta dereceli okulların bugün de tatil edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Balıkesir
Dursunbey ilçesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Kocaeli
Kuvvetli buzlanma ve don nedeniyle il genelinde eğitime 9 Ocak Cuma günü ara verildiği bildirildi.

Van
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle merkez İpekyolu, Tuşba ve Edremit ile Başkale, Erciş, Saray ve Özalp ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların 9 Ocak Cuma tatil edildiği bildirildi.

Muş
Olumsuz hava koşulları nedeniyle Malazgirt ilçesi hariç il genelinde eğitime bir gün ara verildi.

Elazığ
Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden alınan son hava tahmin raporu çerçevesinde, hava sıcaklığındaki aşırı düşüş ve buzlanmanın neden olabileceği riskler dikkate alınarak il genelinde eğitim öğretime 9 Ocak Cuma günü de ara verildi.

Bursa
Valilikten yapılan yazılı açıklamada Keles, Harmancık, Orhangazi, İznik, Yenişehir ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar, Büyükorhan ilçesine bağlı köylerdeki okullar ile Gürsu TOKİ okullarının yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 9 Ocak Cuma günü de tatil edildiği bildirildi.
Açıklamada ayrıca Gemlik, Büyükorhan, inegöl, Mustafakemalpaşa, Osmangazi, Gürsu, Nilüfer, Kestel ilçelerinde taşımalı sistemle eğitim yapılan okulların da tatil edildiği, personelin idari izinli sayıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Yozgat
Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezindeki anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim öğretime 9 Ocak Cuma ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.
Çayıralan ilçesinde ise taşımalı eğitimin yapılmayacağı ifade edildi.

Diyarbakır
Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle 9 Ocak Cuma merkez ve ilçelerde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim öğretime ara verildiği bildirildi.

Siirt
Yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 9 Ocak Cuma tatil edildi.

Tokat
Erbaa, Reşadiye, Niksar ve Başçiftlik ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Haberin Devamı

Erzincan
Üzümlü ilçesinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle 9 Ocak'ta eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

Sivas
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları ve aşırı buzlanma nedeniyle Akıncılar, Gürün, Hafik, Suşehri, Ulaş, Yıldızeli, Kangal, Koyulhisar ve Gölova ilçe merkezleriyle bağlı köylerde eğitime 9 Ocat'ta ara verildiği belirtildi.
Altınyayla ve Zara'da taşımalı eğitime, Gemerek'te köy okulları ve taşımalı eğitim yapan okullarda, Divriği'de merkez ve köylerdeki ilkokul ve ortaokullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirilen açıklamada, "İlimiz merkez ve merkeze bağlı köy okulları ile Şarkışla, Doğanşar ve İmranlı ilçe merkezleri ve köylerinde 9 Ocak'ta eğitim-öğretime devam edilecektir" denildi.

Haberin Devamı

Van
Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Özalp ve Saray ilçelerinde 9 Ocak Cuma günü okulların tatil edildiği belirtildi.

Kars
İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, kent merkezinde etkili olan tipi ve buzlanmadan dolayı 9 Ocak Cuma ilk ve orta dereceli okulları tatil ettiklerini söyledi.

Bitlis
Güroymak ilçesinde de elverişsiz hava koşulları nedeniyle ilk, orta ve lise düzeyindeki okulların bir gün süreyle tatil edildiği, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması durumunda öğrencilerin pazartesi günü ders başı yapacağı öğrenildi.

Samsun
Valiliğinin açıklamasında, 9 Ocak'ta Alaçam, Ayvacık, Asarcık, Bafra, Havza, Kavak, Ladik, 19 Mayıs, Salıpazarı, Terme ve Vezirköprü ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretim yapılmayacağı belirtildi.
Açıklamada, Çarşamba ilçesindeki Gülören, Kabaceviz, Gökçeçakmak, Ağcagüney ilk ve ortaokulları, Ağcagüney ÇPL ile Değincek, Eğridere, Eğridere Kilisekıran, Eğridere Ortamahalle, Karakaya, Karakaya Karakuz, Köroğlu, Köroğlu Damat ilkokullarında, Tekkeköy ilçesindeki Akbaşlar, Yenidoğan, Yeşildere, Gökçedere, Yazılar, Kibarlar, Sarıyurt, Çınaralan, Antyeri, Çırakman Şehit Hayri Alkan ilkokulları ile Yaylageriş, Büyüklü, Güzelyurt, Yağbasan, Kahyalı, Hamzalı Gölceğiz Cumhuriyet ve Kutlukent Şehit Uğur Birinci ilk ve ortaokullarında eğitime bir gün ara verileceği, Tekkeköy'de taşımalı eğitim gören öğrencilerin ise idari izinli sayılacağı bildirildi.
Yakakent ilçesinde de daha önce köy statüsündeki mahallelerin okulları ile taşımalı eğitim veren okullarda eğitim öğretim yapılmayacak.

Bingöl
İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, soğuk ve don nedeniyle merkez ve bağlı tüm okullarda 9 Ocak'ta eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Sakarya
Kar yağışı nedeniyle kent genelindeki tüm okullarda eğitime 9 Ocak'ta ara verildi.

Haberin Devamı

Kayseri
Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden alınan son hava tahmin raporu çerçevesinde, kar yağışı ve buzlanma ile hava sıcaklığındaki aşırı düşüşün neden olabileceği riskler dikkate alınarak il genelinde eğitim-öğretime 9 Ocak Cuma günü de ara verildi.

Bilecik
Vali Ahmet Hamdi Nayir, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla il merkezi ile Osmaneli ve Pazaryeri dışındaki diğer ilçelerde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime 9 Ocak'ta da ara verilmesinin uygun görüldüğünü söyledi.

Ordu
Kar yağışı nedeniyle Aybastı ilçesi ile Akkuş'taki yatılı bölge okulu hariç il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda 9 Ocak'ta
eğitime ara verilecek.

Zonguldak
Kar yağışı nedeniyle eğitime 9 Ocak'ta ara verildi.

Niğde
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşullarından dolayı il genelinde 9 Ocak Cuma günü okullarda eğitim-öğretim yapılmayacak.

Aksaray
Olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar 9 Ocak'ta tatil edildi.

Karaman
Olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar 9 Ocak'ta tatil edildi.

Konya
Konya Valiliği'nden yapılan açıklamada, devam eden kar yağışı, fırtına ve beklenen don olayı nedeniyle Konya'nın ilçelerinin tamamı ve il merkezinde 9 Ocak Cuma günü ilk ve orta dereceli okulların 1 gün daha tatil edildiği belirtildi.

Giresun
Valilik açıklamasında, yoğun kar yağışı dolayısıyla üniversiteler hariç Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm okulların 9 Ocak Cuma günü tatil edildiği belirtildi.

Rize
Olumsuz hava koşullarının sürmesi nedeniyle eğitime 9 Ocak'ta da ara verileceği belirtildi.

Afyonkarahisar
Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik veriler ve kar yağışı sonrası oluşan aşırı buzlanma nedeniyle öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için il merkezi ile merkez ilçeye bağlı köy ve beldelerdeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime 9 Ocak'ta da ara verilmesine karar verildiği belirtildi.

Erzincan
İl merkezi ile Kemah, Çayırlı ve Tercan ilçelerinde soğuk hava nedeniyle eğitime 9 Ocak Cuma günü ara verilmesi kararlaştırıldı.

Nevşehir
Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle merkez ile Derinkuyu, Kozaklı, Gülşehir, Hacıbektaş, Avanos, Ürgüp ve Acıgöl ilçelerinde eğitime 9 Ocak'ta ara verildiği belirtildi.

Karabük
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim-öğretime 9 Ocak'ta ara verildiği belirtildi.
İl genelinde 7 Ocak'tan beri eğitime ara verilmişti.

Bartın
Etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda 9 Ocak'ta eğitime ara verileceği bildirildi.

Düzce
Düzce Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü belirtilerek, olumsuzluğa ve mağduriyete meydan vermemek amacıyla kentteki tüm okullarda eğitim öğretime 9 Ocak Cuma günü ara verildiği belirtildi.

Isparta
Isparta kent merkezi ile tüm ilçelerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 9 Ocak 2015 Cuma günü ara verildi.

Çorum
Çorum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde Milli Eğitim Müdürlüklerince taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime 9 Ocak 2015 tarihlerinde ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Uşak
Uşak kent genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile liseler, 9 Ocak Cuma günü soğuk hava ile yollardaki buzlanma nedeniyle tatil edildi.

Şırnak
Şırnak’ta ve merkeze bağlı köylerde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle valilik ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 9 Ocak Cuma günü ara verildi.

Adana
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Adana’nın Tufanbeyli İlçesi’nde eğitime ara verildi.
Tufanbeyli Kaymakamlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, ilçede hayatı olumsuz yönde etkileyen yoğun kar yağışı nedeniyle okulların, 9 Ocak Cuma günü tatil edildiği açıklandı.

Tunceli
Nazımiye ilçesinde 9 Ocak'ta eğitime ara verildi.

Isparta
Isparta’da etkili olan kar yağışı sonucu oluşan dondurucu soğuk eğitim öğretime ara verilmesine neden oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava şartlarından dolayı, ilimiz merkezi ve ilçelerdeki MEB’e bağlı tüm eğitim kurumlarında 9 Ocak 2015 Cuma günü eğitim öğretime ara verilmiştir" denildi.

Malatya
Hekimhan ilçesinin Kurşunlu mahallesindeki ve Akçadağ ilçesinin Kürecik mevkisindeki okullarda eğitime 9 Ocak'ta ara verildiği belirtildi.

Samsun
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Kavak ilçesinde taşımalı eğitim yapılan okullar, 19 Mayıs ilçesinde Esentepe, Kuşkayası, Kösedik, Karagöl taşıma merkezli ilkokul ve ortaokullar, Düzköy birleştirilmiş sınıflı okul ile adı geçen mahallelerden taşımalı eğitimle ilçe merkezine gelen ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için cuma günü eğitime ara verilecek. Havza, Ladik, Salıpazarı ve Asarcık ilçelerindeki tüm okullarda da 9 Ocak'ta eğitim öğretim yapılmayacak.

Kayseri
Özvatan ilçesinde 9 Ocak Cuma günü ara verildi.

Denizli
Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının devam etmesinden dolayı mağduriyete meydan verilmemesi amacıyla 9 Ocak Cuma Sarayköy ve Beyağaç ilçelerindeki okullar hariç, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime ara verilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.

Burdur
Olumsuz hava koşullarının devam etmesi üzerine 9 Ocak’ta il genelinde okulların tatil edildiği açıklandı.

Kastamonu
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kent merkezinde taşımalı eğitim verilen okullar ile Şenpazar ve Devrekani ilçelerindeki tüm okullar 9 Ocak'ta tatil edildi.

Nevşehir
Derinkuyu Kaymakamı Selman Kibaroğlu, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde eğitime 9 Ocakt'ta eğitime ara verildiğini bildirdi.

Bayburt
Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ile Demirözü ve Aydıntepe ilçelerindeki tüm okulların 1,5 gün süreyle tatil edildiği belirtildi. Eğitim 12 Ocak Pazartesi günü yeniden başlayacak.

Eskişehir
İlk ve orta dereceli okullar olumsuz hava koşulları nedeniyle 9 Ocak tatil edildi.

Bolu
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde hafta başından beri süren olumsuz hava koşulları yüzünden il genelinde ilk ve orta dereceli okulların 9 Ocak Cuma günü için de tatil edildiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!