Çocuklara 9 günlük keyifli tatil rehberi

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara 9 günlük keyifli tatil rehberi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2024 07:00

Yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen için 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının ikinci ara tatili başladı. Hafta sonları ve Ramazan Bayramı ile birleşen tatil, 9 gün sürecek. Çocuklara bu günleri bayram tadında geçirtecek eğlenceli aktiviteleri derledik...

Haberin Devamı

FIRÇANI BOYANI AL GEL

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Oda Ankara’da 14 Nisan’a kadar çocukları bekliyor. Anlatımlı çocuk konseri, geleneksel dokuma tekniklerinden kilim, resim, ritm ve yaratıcı drama atölyeleri 8-10 yaş aralığındaki çocuklar için gerçekleştirilecek.

ARKEOLOGLAR İŞBAŞINDA

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde çeşitli atölyeler düzenlenecek. 5-8 yaş grubu ‘Çocuk Arkeologlar Kazıda’ atölyesinde kazı kitleriyle el becerilerini geliştirirken, arkeoloji alanında yeni bilgiler öğrenilecek. 4-6 yaş grubu ‘Renkli Heykeller Atölyesi’nde heykel sanatında renklendirme öğretilecek, 10-13 yaş grubu ise ‘Takı Tasarımı Broş Yapımı’ atölyesinde takılarını tasarlama şansı elde edecek.

Çocuklara 9 günlük keyifli tatil rehberi


Haberin Devamı

HAYALLERİNİ YANSIT

İstanbul Arter Çağdaş Sanat Müzesi ise kapılarını 12 Nisan’da 12-15 yaş aralığındaki çocuklar için aralıyor. Ücretsiz olarak gerçekleşecek ‘Açık Atölye’ etkinliğinde öğrenciler, farklı üretim tekniklerini ve malzemeleri deneyimleyerek hayallerini yansıtan eserler üretecek. Çocuklar, yardımlaşmayı, paylaşmayı ve keşfetmeyi de deneyimleyecek.

DENİZDEN GELEN İLHAM

İstanbul Sakıp Sabancı Müzesi’nde 14 Nisan’a kadar 5 -9 yaş aralığındaki çocuklar için arkeolojik kazı etkinliği düzenlenecek. 3-5 yaş aralığındaki çocuklarsa aileleriyle denizden ilham alan sanatçıların eserlerini inceleyebilecek. Çocuklar mini led lambalar kullanarak kendi deniz fenerlerini aydınlatacak ve deniz temalı çalışmalarında kullanacak.

GİZLİ YETENEK AVCISI

İzmir URLADAM Metin Erksan Salonu’nda 7-14 Nisan tarihlerinde ‘Gizli Yetenek Atölyesi’ düzenlenecek. 7-10 yaş aralığındaki çocuklar dikkat ve odaklanma çalışmaları yapacak. Farkındalık çalışmaları yapacaklar.

ÇOCUK OYUNLARI SAHNEDE

Çocuklara 9 günlük keyifli tatil rehberi


Ara tatil boyunca birçok farklı ilde çocuk tiyatroları sahnelenecek. Onlardan bazıları şöyle:

Haberin Devamı

* İstanbul Hilltown Seyirlik Sahne’de ‘Sermet Erkin-Çocuklar için interaktif illüzyon’ gösterisi sahnelenecek.

* Samsun Atakum Sanat Merkezi’nde ‘Mariton Mızıkacıları’, çocuk şarkılarının nasıl oluştuğunu canlı enstrümanlar eşliğinde anlatacak.

* Bursa Nilüfer Sahnesi’nde ‘Karlar Ülkesi Olaf’ın Rüyâsı’ şarkılar eşliğinde çocuklarla buluşacak.

* Adana Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde ‘Karagöz ve Hacivat Sahnede’ oyunu değerler eğitimiyle izleyicisinin karşısına çıkacak.

* Eskişehir Taşbaşı Kültür Merkezi’nde ‘Ulusal Antiochia Sirki’nde çocuklar için sihirbaz, canlı heykel, jonglör ve pandomim gösterileri yapılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!