Çocuklar, hikayeleriyle yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar, hikayeleriyle yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2015 10:46

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ ve Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlediği 3’üncü Çocuk Yazarlar Hikaye Yarışması'nda, elemelerden geçen en başarılı on hikaye kitaplaştıracak.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre yarışma, çocukların yaşadıkları şehri tanımalarını, şehre karşı aidiyet duygusu taşıyarak şehri sahiplenmelerini ve bunu Türkçe'nin dil zenginliği içerisinde en güzel biçimde ifade edebilmelerini sağlamak amacıyla düzenlendi.

Yarışmanın bu yılki teması ‘Fantastik Şehir İstanbul’ olarak belirlendi. Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere ‘Fantastik Şehir İstanbul’ turu kapsamında aralarında Yerebatan Sarnıcı, Kız Kulesi, Galata Kulesi, Ayasofya Müzesi ve Topkapı Sarayı'nın da yer aldığı İstanbul'un en önemli tarihi mekanları gezdirilecek.

SON BAŞVURU TARİHİ 25 OCAK 2016

İstanbul'daki devlet okulları ve özel okullar genelinde düzenlenen yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler hikayelerini okul müdürlüklerine teslim edebilecek. Son başvuru tarihi 25 Ocak 2016 olan yarışmanın ödül töreni ise mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Kültür AŞ, yarışmada elemelerden geçen en başarılı 10 hikayeyi kitaplaştıracak. Geçen yılki yarışmada seçilen en iyi on hikaye, "Çocuk Yazarlardan İstanbul Hikayeleri: Hayalimdeki İstanbul" adıyla Kültür AŞ Çocuk Yayınları arasında yayımlanarak bütün ortaokullara dağıtılmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!