Çocuk bayramına özel şarkılı, oyunlu etkinlikler

Güncelleme Tarihi:

Çocuk bayramına özel şarkılı, oyunlu etkinlikler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 11:32

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Türkiye’nin dört bir yanında kutlanıyor. Bugün için miniklere özel birçok etkinlik de düzenleniyor. Konserlerden atölyelere kadar, her yaştan çocuğa hitap edebilecek etkinliklerden sizin için öneriler derledik.

Haberin Devamı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, çocuklar için birçok özel etkinlik yapılıyor. Atölyelerden konserlere, oyunlardan bilim şenliklerine kadar birçok etkinlik minikleri bekliyor. ‘Beethoven ile Müzik ve Resim Yolculuğu’ atölyesi, bayrama özel hip hop dansı, Barış için Müzik Orkestraları’ndan klasik müzik konseri, tiyatro ve müzikaller seçenekler arasında. Beyin olimpiyatları, tam gün sürecek şenlikler de bir başka seçenek. 23 Nisan dolayısıyla gerçekleşecek o etkinliklerden bazıları ise şöyle:

Çocuk bayramına özel şarkılı, oyunlu etkinlikler

Akbank Sanat’tan 23 Nisan atölyeleri

Akbank Sanat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklar için bir program hazırladı. Akbank Çocuk Tiyatrosu’dan eğlenceli ve yaratıcı atölye çalışmalarına pek çok etkinlik çocukları bekliyor. Bunlardan biri ‘Sihirli Sanat Kolyemi Kendim Yaptım’. Atölye ile 6-14 yaş grubu çocuklar önce dünyaca ünlü tablolara ait detayları kendi yorumlarıyla resmedecek ardından eserlerinin sanat yüklü kolyelere dönüşmesine şahit olacak. 6-9 yaş çocukların katılabileceği ‘Beethoven ile Müzik ve Resim Yolculuğu’, atölyesinde ise çocuklar Beethoven’in Türk Marşı’nı Türkçe sözlerle birleştirerek söyleyecek. Ardından marşı, ekledikleri sözlerle yeniden söylerken hep birlikte ritim çalışacak. İkinci bölümde ise ünlü bestecinin Ay Işığı Sonatı’nı dinleyen çocuklar sanatçının bu eseri bestelerken nasıl bir manzarayı gözlemlemiş olabileceğini tartışacak ve resmini yapacak. Etkinliklerin bilet fiyatları 3 ile 20 TL arasında değişiyor. Detaylı bilgi için: www.akbanksanat.com

Haberin Devamı

Çocuk bayramına özel şarkılı, oyunlu etkinlikler

TEGV’den kutlama

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Türkiye’nin 72 etkinlik noktasında 23 Nisan’ı çeşitli etkinliklerle kutluyor. Bu sene 22’nci yaşını kutlayan TEGV, Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşlarından biri. Vakıf, 22 yıldır uyguladığı özgün eğitim modeli sayesinde, ilköğretim çağındaki çocukların geleceğe donanımlı hazırlanmaları için yaşam becerilerini geliştirecek ve temel eğitimlerine destek verecek çağdaş eğitim olanakları sunuyor. Çocukların yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı oluyor. 23 Nisan vesilesi ile TEGV, eğitime gönül veren herkesi EGITIM yazıp 3353’e göndererek çocukların eğitimine 10 TL katkıda bulunmaya davet ediyor.

Haberin Devamı

Çocuk bayramına özel şarkılı, oyunlu etkinlikler

150 genç barış için çalacak

Barış için Müzik Orkestraları’ndan 150 çocuk, 23 Nisan konseri için bir araya geliyor. İstanbul, Bursa ve Adalar’da eğitim gören Barış İçin Müzik Çocuk ve Gençlik Orkestraları, şef Felix Briceno yönetiminde, 23 Nisan Pazar günü saat 17.00’de Zorlu PSM’nin ev sahipliğinde Ana Tiyatro’da 23 Nisan konseri verecek. 150 çocuk aynı sahnede klasik batı müziğinin önde gelen bestecilerinden eserler seslendirecek. Sunuculuğunu TV yapımcısı ve oyuncu Osmantan Erkır’ın üstleneceği konserin tüm geliri Barış için Müzik Vakfı’na aktarılacak. Konser biletleri Biletix’te. Bilgi ve destekler için: www.barisicinmuzik.org

Haberin Devamı

Pera’da ‘Çocuk Bayramı Konseri’

Pera Eğitim, Çocuk Bayramı’nı klasik müzik konseriyle kutluyor. Pera Müzesi, Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi iş birliğiyle, 22 Nisan Cumartesi günü bir klasik müzik konseri gerçekleştiriyor. ‘Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Oda Orkestrası’ bugüne özel hazırladıkları parçaları Pera Cafe’de seslendiriyor. Keman, viyola, çello, flüt, obua, saksafon, vurmalılar ve gitarlardan oluşan orkestraya konserde Çocuk Sanat Merkezi Çoksesli Çocuk Korosu’ndan küçük bir grup da eşlik edecek. Pera Café’de saat 14.00’te başlayacak etkinlik ücretsiz.

Çocuk bayramına özel şarkılı, oyunlu etkinlikler

Bu şenlik tam senlik

Haberin Devamı

Çekmeköy Belediyesi de 23 Nisan’a özel gün boyu sürecek şenlik düzenliyor. Belediyenin aylık yayını Çekmeköy Çocuk Dergisi’nin yaş gününün ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlanacağı Çekmeköy Çocuk Şenliği’nde binlerce çocuk bir araya gelecek. 50 dönümlük yeşil alan üzerine kurulacak şenlik alanında; eski çocuk oyunları, şişme oyun alanları, çocuk şarkıları, 81 ili temsilen 81 Çekmeköylü çocukla hep birlikte Türkiye’yiz koreografisi, Akademi çadırında bilimsel deneyler, Rafadan Tayfa Müzikali gibi etkinlikler olacak. 23 Nisan Pazar günü gerçekeleşecek etkinliğin başlama saati ise 11.00.

Kocaeli’nde ‘Çocuk ve Bilim Festivali’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan nedeniyle 41 ülkeden 1000 çocuğu misafir ettiği ‘23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Bilim Festivali’ni düzenliyor. Festival bu yıl Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde yapılacak. Bu kapsamda; yüz boyama, cam boncuk, uçurtma, bilim ve kukla gibi hem eğlendirmeye hem de öğretmeye yönelik 70’e yakın atölye olacak. Büyük sahnede ulusal çaplı etkinliklerle küçük sahnede yine bilimsel şovlar ve eğlenceli gösteriler çocukları hem eğlendirecek, hem de bilime özendirecek. Festival kapsamında 30 eğlenceli atölye, 22 bilim atölyesi, 9 farklı sergi ve 6 kağıt atölyesi minikleri ağırlayacak. Zeka oyunlarının yer alacağı Beyin Olimpiyatları ise, 22-23 Nisan’da gerçekleşecek. Festival, 3 gün süresince saat 10.00 ile 18.00 arası ziyaretçilere açık olacak.

Haberin Devamı

Çocuk bayramına özel şarkılı, oyunlu etkinlikler

Bayrama özel ‘Hip Hop Dansı’

WEPUBLIC’in 23 Nisan Pazar günü saat 14.00’te gerçekleşecek ‘Hayal Fabrikası Atölyesi’nde 5-8 yaş grubu çocuklar iyilik ile çalışan Hayal Fabrikası’na girecek ve yaratıcı hayallerini birbirleriyle takas edecekler. Etkinlik fabrikanın çocukların oluşturdukları Hayal Kuklaları’nın doğaçlamalarıyla sona erecek. Aynı gün saat 15.00’te gerçekleşecek ‘Hip Hop Dans Atölyesi’nde ise 5-12 yaş çocuklar Hip-Hop dansının inceliklerini öğrenecek. Ayrıca İstanbul Oyuncak Müzesi’nin eserleri, 30 Nisan Pazar gününe kadar WEPUBLIC’de çocuklarla buluşacak.

Genç müzisyenlerden konser

Ulusal ve uluslararası alanda elde ettikleri başarılarla gelecek vadeden genç yetenekler arasında gösterilen Naz İrem Türkmen ve Kazım Kaan Alıcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konserinde Ankaralı sanatseverlerle buluşacak. 23 Nisan saat 20.00’de Mozarthaus Sanat ve Konser Evi’nde gerçekleşecek etkinlikte keman dinletisi yer alacak. İki genç müzisyenin Handel, Bach, Mozart’ın da aralarında olduğu ünlü bestecilerin eserlerine yer vereceği program 65 dakika sürecek. 45 TL olan etkinliğin biletleri ise Biletix’te.

Nasreddin Hoca hikâyeler anlatacak

Çocukların sevdiği karakterlerin bir arada izleneceği ‘Nasreddin Hoca ve Karagöz’den Hikâyeler’ oyunu, 23 Nisan’da Bursa Dede Efendi Tiyatro Salonu’nda sahnelenecek. Gölge oyununun ve müzikli tiyatronun bir arada yer aldığı etkinlikte oyun içinde çocuklar da sahnede görev alabilecek. Ramazan Çeri’nin yönettiği oyunun Karagöz Sanatçısı Hayali Murat Bal. Yapım ve organizasyon ise Tiyatro Seyyah. Aynı gün saat 12.00-14.00-16.00 ve 17.00’de sahnelenecek gösterinin biletleri ise Biletix’te. Tam 18, öğrenci 13 TL.

‘Konuşan Eşek’ Karabük’te

Çocuk oyunu ‘Konuşan Eşek’ 22 Nisan’da Karabük 100’üncü Yıl Kültür Merkezi’nde çocuklarla buluşacak. Ormanda küçük bir kulübede yaşam savaşı veren Yaşlı göçebe nine ile tek dostu, arkadaş sırdaşı, en önemlisi de yol arkadaşlığı eden Yetenekli Eşek Mario’nun hikayesi anlatılıyor. Saat 10.00-13.30 ve 15.30’da sahnelenecek etkinliğin 8 TL olan biletleri Biletix’te.

Pepee Ordu’da sahnede

Çocukların sevgilisi Pepee, 23 Nisan’da Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde çocuklara bir gösteri sunacak. Türkiye’nin ilk milli çizgi film kahramanı olan Pepee, şarkılarla, türkülerle minikleri eğlendirecek. Ailelerin de ilgisini çekmeyi hedefleyen oyun, saat 13.00 ve 15.00’de sahnelenecek. Etkinliğin bilet fiyatlarıysa 28.50 TL.

Çocuk bayramına özel şarkılı, oyunlu etkinlikler

23 Nisan coşkusu bilimle buluşacak

Amerika’da başlayan ve dünya çapında 150’den fazla noktada çocukların zihinsel ve bilişsel gelişimlerine destek olmayı hedefleyen Engineering For Kids, Nisan ayı içerisinde D&R işbirliğiyle hayata geçireceği etkinliklerle çocukları bilimle buluşturacak. İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasında yer alan 9 farklı D&R mağazasında çocuklar, 22-23 Nisan’da saat 12.00-12.40 aralığında ‘Şişedeki Sis’, saat 15.00-15.40 arasında ‘Pompalı Roket’ ve saat 18.00-18.40 aralığında ise ‘Lokumdan Köprü’ etkinliklerine katılabilecekler. 23 Nisan coşkusunun yaşanacağı etkinliklere 5-12 yaş arası dileyen tüm çocuklar rezervasyonla ücretsiz olarak dahil olabilecekler. D&R rezervasyon numarası 0850 2663737

Çocuk bayramına özel şarkılı, oyunlu etkinlikler

Rahmi M. Koç Müzesi’nde renkli bayram

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl da Rahmi M. Koç Müzesi’nde birbirinden renkli aktivitelerle şenliğe dönüşüyor. Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan “Otomobil Boyama Etkinliği” ve Fenerbahçe Vapuru’nda açılacak olan “Atatürk ve Çocuk Sergisi” çocukları bekliyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Rahmi M. Koç Müzesi’nde coşkuyla kutlanıyor. Rahmi M. Koç Müzesi’ndeki “Otomobil Boyama Etkinliğinde” çocuklar renklerin büyülü dünyasına yelken açıp, yeni bir obje yaratmanın heyecanını yaşayacak. Etkinlik sonrasında çocukların hazırladığı araç kısa bir süreliğine yeni bir obje olarak Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergilenecek.

 

 

BAKMADAN GEÇME!