Çırak öğrencilerin iş fikirleri yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Çırak öğrencilerin iş fikirleri yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2024 14:13

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu iş birliğinde yürütülen İstihdam İçin Mesleki Eğitim Programı (İMEP) kapsamında düzenlenen "İş Fikri Yarışması Final Etkinliği" Ankara'da gerçekleştirildi. Yarışmada "Hastalıkta Zorluğa Yer Yok" fikirleriyle Mersin Akdeniz Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) birinci oldu.

Haberin Devamı

 

İMEP kapsamında düzenlenen "İş Fikri Yarışması"na 12 il 36 pilot kurumdan 102 takım başvurdu. Bağımsız değerlendiriciler tarafından yapılan puanlamaların ardından sosyal faydayı önemseyen, çıraklık eğitimi kapsamında beceri, yenilikçi yöntem, teknik veya araçlara dayandırılmış 12 takım final etkinliğine katılmaya hak kazandı.

"İş Fikri Yarışması Final Etkinliği"nin son gününde sunumlarını yapan takımlar arasından "Hastalıkta Zorluğa Yer Yok" fikirleriyle Mersin Akdeniz Mesleki Eğitim Merkezi birinci olurken, Kayseri Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezinden "Kaşifler" takımı ikinci, Hatay İskenderun Mesleki Eğitim Merkezinden "Palmiye" takımı ise üçüncü oldu.

ÇIRAK ÖĞRENCİLERİN İŞ PLANI AŞAMASINA DESTEK
Final etkinliğinde finalist takımlara yönelik yenilikçi, dönüştürücü ve kapsayıcı başlangıç fikirlerinin geliştirilmesine destek olmak için üç günlük eğitim kampı düzenlendi. Bu süreçte çırak öğrencilerin iş fikri aşamasından iş planları oluşturabilecek aşamaya geçebilmeleri için gerekli kapasitenin oluşturulması amaçlandı.

Haberin Devamı

Final programında birinci olan takıma ödülünü takdim eden Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, yaptığı konuşmada çıraklık eğitiminin, ülkemizde üretimin ve çalışma hayatının parçası olarak çok büyük bir görev ifa ettiğini ve önemli bir sorumluluk yerine getirdiğini belirterek yarışmada ortaya çıkan iş fikirleriyle her bir öğrencinin geleceğin birer girişimcisi olduğunu ve finalist gençlerin tamamının dünyaya farklı bir pencereden bakarak farklı ihtiyaçlara yönelik değer kattıklarını söyledi. Yarışmada ikinci olan takıma plaket ve hediyelerini Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Atakan Çelik sunarken üçüncü olan takımın ödüllerini ise Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu İnsani ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Laurent Guirkinger takdim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!