Cimnastik mi jimnastik mi? TDK'ya göre doğru yazımı

Güncelleme Tarihi:

Cimnastik mi jimnastik mi TDKya göre doğru yazımı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 20:26

Kelimelerin doğru kullanımı için bilgi veren dil bilgisi alanı, aynı zamanda kelimelerin doğru yazımını da gösterir. Çoğu kişi bazı kelimelerin yazımında hataya düşmektedir. En Çok hataya düşülen kelimelerden biri de jimnastik ya da cimnastik kelimeleridir. Cimnastik mi jimnastik mi? TDK'ya göre doğru yazımı nedir? Kelime anlamı ile birlikte doğru yazılışını detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Jimnastik bir spor alanıdır. Vücudun her alanının çalışmasını sağlayan ve fiziksel yapının düzeltilmesi için yapılan bir tür spordur. Ancak bu alanın nasıl ifade edileceği nasıl yazıldığı herkesi tereddütte bırakan bir konudur.

Cimnastik mi, Jimnastik mi?

Bazı sözcüklerin telaffuzu ile yazılışı farklıdır. Eğer bir kelimede j, k gibi sözcükler yer alıyorsa bazen c ve g olarak ifade edilebilir. Bu durum jimnastik sözcüğünde de böyledir. Jimnastik mi cimnastik mi sorusunun yanıtı ise jimnastiktir. Doğru yazılışı j ile olan yani jimnastik olandır. Cimnastik ifade ederken telaffuzda kullanılsa da yazı dilinde kullanılması yanlış ifade etmeye neden olmaktadır.

TDK'ya Göre Doğru Yazımı

Kelimelerin hem anlam bakımından doğrusunu öğrenmek için hem de yazılışı bakımından doğrusuna ulaşmak için Türk Dil Kurumu kaynaklarından yararlanmak doğru bir adım olacaktır. Jimnastik mi yoksa cimnastik mi sorusuna yanıt almak için de TDK kaynakları incelenebilir. TDK'ya göre bu sözcüğün doğru yazılışı jimnastik şeklinde olandır. TDK kaynaklarında da jimnastik olarak açıklanmıştır. Cimnastik bu kelime ifadesi için yanlış yazımdır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!