Ceren resim alanında dünya ikincisi oldu

Güncelleme Tarihi:

Ceren resim alanında dünya ikincisi oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2019 15:04

Japonya’da yapılan resim yarışmasına katılan 8’inci sınıf öğrencisi Ceren Yalçınkaya, dünya ikincisi oldu. ‘İnsan’ konulu yarışmaya, 76 ülkeden 18 bin 146 kişi katıldı. Yalçınkaya, geçen yıl Azerbaycan’daki resim yarışmasında da ikinci olmuştu.

Haberin Devamı

Japonya’da 26’ıncısı düzenlenen ve 76 ülkeden 18 bin 146 eserin yarıştığı resim yarışması yapıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Geliştirme Vakfı İzmir Okulları 8’inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Ceren Yalçınkaya, ‘pazarcı kadınlar’ ismini verdiği eseriyle, dünya ikincisi oldu. ‘İnsan’ konulu yarışmaya, pazarcılık yapan iki kadını resmederek katılan Yalçınkaya, “Biz ailemle Torbalı’da oturuyoruz. Çoğu zaman pazara birlikte gidiyoruz. Resmimdeki iki kadın belirli kişiler değil çünkü onlar gibi pazarda satış yapan onlarca kadın oluyor. Her zaman ilgimi çekiyorlardı. Ben de onları resmetmek istedim” dedi.

GEÇEN YIL DA DÜNYA İKİNCİSİ OLMUŞTU
Azerbaycan’da geçtiğimiz yıl düzenlenen resim yarışmasında, ‘benim dansım’ isimli eseriyle yine dünya ikincisi olan Ceren Yalçınkaya, “Bence artık dünya birincisi olma zamanım geldi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Meslek olarak biyomedikal mühendisliğini, resmi iş olarak düşünmediğini söyleyen Ceren, kendisine Ressam Fikret Mualla’yı örnek aldığını, tarzını kendi tarzına yakın bulduğunu belirtti

 

BAKMADAN GEÇME!