CEO’lar üniversitede derste

Güncelleme Tarihi:

CEO’lar üniversitede derste
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2016 15:57

Üniversitede yeni açılan Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde iş dünyasının en önemli CEO’ları ders verecek. Özellikle şirket çalışanlarına verilecek özel eğitimlerde iş dünyasının talepleri dikkate alınacak. CEO’lar ve akademisyenler liderlik ve yönetim, iş İngilizcesi, yetkinlik geliştirme ve şirketlere özel tasarım programlarında eğitim verecek.

Haberin Devamı

Türkiye’de iş dünyasının eğitim ihtiyaçlarına cevap vermek üzere yeni bir merkez kuruldu. MEF Üniversitesi’nin açtığı Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde (MEF YABEM)’de Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin CEO’ları Yönetim Kurulu üyesi oldu.

Esas Holding, CEO’su Çağatay Özdoğru, Albright Stonebridge Group Baş Danışmanı Hakan Akbaş, CarrefourSA CEO’su Hakan Ergin, Borusan Otomotiv CFO’su Kerim Kazgan ile Amrop Danışmanlık Kurucu Ortağı Prof. Dr. Yeşim Toduk gibi üst düzey yöneticilerden oluşan yönetim kurulu ile MEF YABEM, özel sektör çalışanlarına ve orta/üst düzey yöneticilere, piyasa ihtiyaçları doğrultusunda güncel konulardan ve ihtiyaçlardan yola çıkılarak özel programlar ve yetkinlik geliştirme eğitimleri yapacak. Merkez; liderlik ve yönetim, iş İngilizcesi, yetkinlik geliştirme ve şirketlere özel tasarım programlar gibi çeşitli alanlara odaklanacak.

Haberin Devamı

MEF YABEM’in öncelikli hedef kitlesinde iş dünyası olacak. İş İngilizcesi veya farklı konularda öğrenci, profesyonel ya da  kendini bu alanda geliştirmek isteyen herkese genel eğitimler de açılacak. Merkezin tüm eğitimlerinde, MEF Üniversitesi’nin yüzde 50’den fazlası yurtdışı doktoralı ve sektör tecrübesine sahip akademisyenleri ile o eğitimi verebilecek en iyi kişi aranacak.

YABEM’in açılış toplantısında konuşan MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, merkezin yönetim kurulunun akademisyenler yerine iş dünyasından deneyimli iş insanlarından oluşması ve yapılacak çalışmalarla ilgili, “Burada yönetim kurulu farklı bir yapıda olsun istedik. Sektörden gelen kişiler akademisyenlerden farklı düşünebilir. Bu merkezle iş dünyası ve eğitim bir araya gelecek ve Türkiye’nin yanı sıra dünyaya da örnek olacak” dedi.

‘DEĞİŞEN TALEPLERE CEVAP VERECEĞİZ’

MEF YABEM Yönetim Kurulu Başkanı ve Esas Holding CEO’su Çağatay Özdoğru, Türkiye’de bu alanda olan ihtiyaca dikkat çekerek, “Değişen iş dünyası farklı eğitim gereksinimlerini de beraberinde getiriyor. İş dünyasının gereksinimlerini anlıyoruz ve onlara özel çözümler yaratmak istiyoruz. ABD’de bile sektörden gelen öğrenciler yüksek lisans programlarında eğitimcilerin iş dünyasını yeterince tanımadığını belirtiyor. Buradaki programlar da sektörü tanıyan öğrencilerin taleplerini karşılamakta yetersiz kalabiliyor. MEF YABEM’de eğitimcilerin tümü alanlarında uzman ve sektörü yakından tanıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

HEM DANIŞMANLIK HEM EĞİTİM

Merkezin Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hande Karadağ ise, amaçlarının danışmanlık hizmeti ile harmanlanmış eğitim programları oluşturmak olduğunu belirterek, “İster işe yeni başlamış, isterse de orta düzey ve üst düzey yöneticiler olsun herkesin eğitim gereksinimlerini karşılayabilmek istiyoruz. Özel programlarla şirketlerin problemlerine çözüm sunabilecek eğitimler de oluşturacağız. Danışmanlık hizmeti ile harmanlaşmış bir eğitim programı oluşturuyoruz.” dedi.

AKADEMİ İLE İŞ DÜNYASININ İZDİVACI

YABEM Yönetim Kurulu Üyesi ve Albright Stonebridge Group Baş Danışmanı Hakan Akbaş ise, YABEM ile akademi sayesinde iş dünyasının izdivacını yapacaklarını belirtti: “Türkiye’de eğitime harcanan paranın yarısı boşa gidiyor. Eğitimlerin özel olması lazım. Sektör çok hızlı değişiyor. Burada yeni ve özel çözümler üretmek zorundayız. Aslında bizim yaptığımız televizyondaki izdivaç programlarına da benziyor. Bu merkez sayesinde hayat ile sınıfı, akademi ile iş dünyasının izdivaçlarını gerçekleştiriyoruz.”

Haberin Devamı

‘ANKETLE İHTİYAÇ BELİRLEDİK’

YABEM Yönetim Kurulu Üyesi ve CarrefourSA CEO’su Hakan Ergin de, üst düzey 30 yönetici ile yaptıkları iş dünyasının eğitim talepleri anketinin sonuçlarını açıkladı. Ergin, “Bir anket çalışması gerçekleştirdik ve şirketlere eğitim ihtiyaçlarını ve bundan ne beklediklerini sorduk. Buradan elde ettiğimiz sonuçlarla merkezimizin programlarını düzenledik” diye konuştu.

“Uluslararası bilinirlik kazanacağız”

YABEM Yönetim Kurulu Üyesi ve Amrop Danışmanlık Kurucu Ortağı Prof. Dr. Yeşim Toduk ise, merkezin Türkiye ve bölge ülkeler için önemli bir önek olacağını dile getirdi. Toduk, “Bu merkezin bir benzeri Orta Doğu’da yok. MEF YABEM başarılı eğitim programları ile uluslararası bilinirlik de kazanacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

MEF YABEM eğitim programları 2 Nisan’da ‘Farkında Liderlik ve İş Yerinde Farkındalık’ eğitimleri ile başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!