19 Ocak'ta kar tatili olan iller hangileri?

Güncelleme Tarihi:

19 Ocakta kar tatili olan iller hangileri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2016 18:55

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava tahmin raporlarına göre yurdun bir çok bölgesinde olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı devam ediyor. 18 Ocak Pazartesi günü bazı illerdeki okullarda eğitim ve öğretime ara verilmişti. Peki; bugün yani 19 Ocak'ta kar tatili olan iller hangileri? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Bugünlerde yurt genelinde kış mevsiminin getirdiği soğuk hava ve kar yağışları hayatı olumsuz etkiliyor. 17 Ocak Pazar akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da görülmeye başlanan kar yağışı bu geceden itibaren Marmara bölgesini ve yurdun bazı illerini etkisi altına aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; başta İstanbul, Ankara, Sivas, Eskişehir, Konya ve Gümüşhane olmak üzere toplam 16 ilde yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının ve olumsuz hava koşullarının etkili olacağı illerdeki milyonlarca öğrenci şu sıralar ''Yarın Okullar tatil mi?'', ''19 Ocak Salı kar tatili olan iller hangileri?'' gibi sorulara cevap arıyorlar. Peki; Yarın yani 19 Ocak Salı günü okullar tatil mi?, 19 Ocak'ta kar tatili hangi illerde olacak? sorusuna cevap arıyorlar. İşte 19 Ocak Salı günü kar tatili olan iller;

Haberin Devamı

19 OCAK SALI KAR TATİLİ OLAN İL VE İLÇELER

BALIKESİR: Balıkesir'in 5 ilçesinde yarın okullar tatil edildi. Manyas, Savaştepe, Gönen, Bandırma ve Marmara ilçelerinde yarın okullar tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Manyas, Savaştepe, Gönen, Bandırma ve Marmara ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların 19 Ocak Salı tatil edildiği bildirildi.

ÇANAKKALE: Çanakkale'de kar yağışının etkili olduğu bazı ilçelerde, ilk ve orta dereceli okullar yarın da tatil edildi. Çanakkale Valiliği, bugün il genelinde tüm okullarda eğitime ara verilmesini kararlaştırmıştı. Gün boyunca devam eden kar yağışı nedeniyle, tatilin uzatılması gündeme geldi. Yapılan değerlendirmede, kar yağışının yoğun şekilde etkili olduğu Biga, Yenice ve Gelibolu İlçelerinde ilk ve orta dereceli okulların tamamı, Çanakkale il merkezi ile Lapseki ve Gökçeada ilçelerinde ise taşımalı eğitime tabi olan öğrenciler için okullar Salı günü de tatil edildi.

SİVAS (Kangal): Sivas’ın Kangal ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. İlçede sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Kangal İlçe Hıfsızzıha Kurulu’nun aldığı karar neticesinde ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildi. Ayrıca kamuda çalışan hamile ve engelli personeller de idari izinli sayılacak.

YALOVA:Yalova Valiliği etkili olan kar ve tipi yüzünden yarın il genelindeki okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi. Valiliğin aldığı bu karar, Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesinden duyuruldu.

DENİZLİ (Çameli): Denizli’nin Çameli İlçesi’nde dün gece başlayarak etkili olan kar yağışı sonrası okullar bir günlüğüne tatil edildi.

BAYBURT: Bayburt'un Demirözü ilçesinde fırtına nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Demirözü Kaymakamı Zihni Yıldızhan, fırtınanın ilçe genelinde akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başladığını söyledi. Meteorolojik verileri de dikkate aldıklarını belirten Yıldızhan, "Fırtınanın bu gece ve yarında etkili olacağı beklentisi var. Bu nedenle yarın ilçe merkezi, bağlı belde ve köylerimizde eğitim öğretime ara verme kararı aldık. Yine engelli ve hamile kamu çalışanlarımızda bir gün idari izinli sayılacak" dedi.

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ: Tekirdağ’da ile ilçelerinde etkili olan kar yağışının ardından valilik kararıyla il genelinde tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime yarın 1 günlüğüne ara verildi.

ÇORLU: Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde etkili kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ile öğretime, yarın için 1 günlüğüne ara verildiği bildirildi.

 

KOCAELİ: Taşımalı sistemle eğitim veren okullar yarın kar yağışı nedeniyle tatil edildi.  Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu twitter hesabından, "Meteorolojik verilere göre kar yağışı azalarak yarın ilimizi terk edeceğinden, eğitim ve öğretime devam edilecektir. Ancak il genelinde taşımalı eğitim ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yarın eğitime ara verilmiştir" açıklamasında bulundu.

 

19 Ocakta kar tatili olan iller hangileri

18 OCAK'TA HANGİ İLLERDEKİ OKULLAR TATİL EDİLDİ?

Meteoroloji, pazartesi günü İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bolu, Çanakkale dahil yurdun kuzeybatı kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışının beklendiği belirtildi. Kar kalınlığının bazı yerlerde 20 santimetre ve üzerinde olmasının tahmin edildiği bildirilen açıklamada buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar oluşması muhtemel risklere karşı uyarı yapıldı.

Haberin Devamı

18 Ocak Pazartesi için ilk tatil açıklaması Kocaeli Valiliği'nden geldi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Meteorolojik bilgiler ve yoğun kar yağışı uyarısı doğrultusunda 18 Ocak Pazartesi günü ilimizde eğitim ve öğretime ara verilmiştir" paylaşımında bulundu.

Kocaeli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise şöyle: "Meteorolojik verilere göre; yoğun yağmurun ilerleyen saatlerde kar yağışına dönüşeceği, Pazartesi gün boyu kar yağışının devam edeceği anlaşılmıştır. Bu nedenle; kar yağışının araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açabileceği olumsuzluğa ve mağduriyete yer vermemek amacı ile il genelinde anaokulları, ilk, orta ve liseler ile rehabilitasyon merkezleri eğitim ve öğretime Pazartesi günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır". denildi.

Haberin Devamı

İstanbul'da Okullar 18 Ocak Pazartesi günü Tatil Edildi.

İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle yarın okulları 1 gün tatil etti. Tatil kararını, İstanbul Valisi Vasip Şahin twitter hesabından duyurdu. Şahin, "Meteorolojik verilere göre İlimizde başlayan kar yağışının yarın öğleden sonra etkisini artırarak sürmesi beklendiğinden herhangi bir sıkıntıya veya mağduriyete yol açmaması için eğitim-öğretime pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir" dedi.

Manisa'nın Demirci ilçesinde okullar tatil

Manisa'nın Demirci ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle 18 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 30, Demirci-Simav karayolu Akçakertik mevkisinde ise 40 santimetreye kadar ulaştı. Demirci Kaymakamlığı, yağış nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde okullar tatil edildi 

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde kar yağışı nedeniyle kaymakamlık, ilk ve orta dereceli okulların 18 Ocak'ta tatil edildiğini duyurdu.

SAKARYA'DA 18 OCAK'TA OKULLAR TATİL

Sakarya'da olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitim verilen okullar 18 Ocak Pazartesi günü tatil edildi. Sakarya Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre; yoğun yağmurun ardından başlaması beklenen kar yağışının herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete yol açmaması için kent genelinde taşımalı eğitim veren tüm okullarda eğitime yarın ara verildi.

YALOVA

Yalova'da olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süre ile tatil edildi.
Okulların tatil edildiği ise sabah 07:00 sularında velilerin telefonlarına gönderilen mesajlarla duyuruldu. Yalova Valiliği kar yağışının durumuna göre okullardaki tatilin uzatılıp uzatılmayacağına karar verecek.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'ın Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

BALIKESİR

Balıkesir'in özellikle ilçelerinde etkili olan kar yağışı dolayısı dolayısı ile Dursunbey, Susurluk, Marmara ve Sındırgı ilçelerinde eğitime 1 gün süre ile ara verildi. Gönen ve Manyas ilçelerinde ise taşımalı eğitim 1 gün süre ile kar engeline takıldı.

BAKMADAN GEÇME!