Bosnalı öğrenciler Bakan Avcı’yı duygulandırdı

Güncelleme Tarihi:

Bosnalı öğrenciler Bakan Avcı’yı duygulandırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2013 16:19

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bosna Hersek’ten gelen öğrenci ve yetimleri kabul etti. Bosnalı misafirler Bakan Avcı’ya tablo, Bosna kilimi, el yapımı özel kalem, kahve ve Bosna’da Müslümanların taktığı ve bir sembol haline gelen bere hediye edildi. Öğrencilerin hediyelerini kabul eden Avcı'nın özellikle bereyi takarken duygulandığı gözlendi.

Haberin Devamı

Bosnalı gençler adına konuşma yapan İmana Sokoloviç, tıp fakültesi mezunu olduğunu ve bir yıldır Türk dili eğitimi aldığını söyledi. Solokoloviç, şöyle konuştu:

“Eskişehir ve Ankara’yı gezmemize vesile olduğu için Bakan'a ve yetkililere teşekkür ediyorum. Bizler Sarajevo ve Zenitsa’dan gelen çocuklar savaşı hatırlamıyoruz. Ama ilk devlet liderimiz Aliya İzzetbegoviç’in davası bizim için çok önemli. O bize dinimiz, dilimiz ve rengimiz ne olursa beraber yaşamayı öğretti.”

Bosna için Endişe taşıyorum

Aliya İzzetbegoviç’in kızı Leyla Akşamiya, Türkiye’ye bu yıl geldiğinde babası İzzetbegoviç’in vefatının 10’uncu yıl dönümünün hatırlandığın ve anma töreni düzenlediklerini belirten Akşamiya, şunları söyledi:

“Türkiye bunu hatırladı. Güzel organizasyonlarla babamı anıyorsunuz. Bosna Hersek 1992’den acı savaş günlerinden beri zor günlerini yaşıyor. Bir eğitimci ve İzzetbegoviç’in kızı olarak bu çocuklara nasıl bir gelecek sunacağımızı ve onlarla birlikte Bosna’nın geleceğini nasıl inşa edeceğimizi düşünüyorum. Eğitimciyim, bu benim mesleğim ömrümün yarısını eğitim için verdim. Büyük endişe taşıyorum, genç jenerasyon, Bosna savaşını hatırlamayanlar, savaş sonrası doğanlar Bosna'yı koruyabilecek mi? Aynı sınırlar içinde kalabilecek mi? Buna gücü ve eğitimi var mı?”

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Leyla Akşamiya, Bakan Avcı’ya hediye verdi. Bakanlık Başöğretmen Salonu’nda yapılan törene Avcı’nın yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ve bakanlık bürokratları katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!