Boğaziçi Üniversitesi’nden yeni teknopark

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi Üniversitesi’nden yeni teknopark
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2018 12:50

Boğaziçi Üniversitesi’nin  araştırma birikimini sanayi ile buluşturacak yeni teknoparkı BÜDOTEK için başvuru süreci başladı.

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nde, farklı sanayi kollarında Ar-Ge ve üretim odaklı bir Teknopark kurdu. Bunun üniversite-sanayi iş birliği temelli projelerin geliştirilmesi açısından model oluşturması amaçlanıyor. BÜDOTEK’te yer almak isteyen girişimciler, başvurularını ‘www.budotek.com.tr’ adresi üzerinden yapabilecek.

BÜDOTEK, girişimci ve araştırmacılara fırsatlar sunmayı hedefliyor. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, 21 bin metrekare kapalı alana sahip olan Teknopark’ta şirketlerin kiralayabileceği 8 bin metrekare alanın bulunduğunu belirterek, Teknopark’ın Boğaziçi Üniversitesi’nin sanayi ile ilişkilerini bir adım daha öteye taşımak adına önemli bir açılım olduğunu vurguladı.

Rektör Özkan şöyle konuştu:
“Üniversitemizin bu bölgeye kuracağı teknopark ile bölge içindeki sanayicilerle iş birliğini başlatmak çok kolay olacak. Burada pek çok ulusal ve uluslararası firma yer alıyor. Büyük şirketlerin azının AR-GE merkezleri bulunuyor. Büyük, küçük ve orta ölçekli başarılı şirketlerin somut AR-GE ihtiyaçları var. Tüm bunların yanı sıra, önemli bir yan sanayi mevcut. Sanayi- üniversite iş birliğini tam anlamıyla yaşayacağımız, birlikte çalışacağımız bir ekosistem kurmak için son derece elverişli bir ortam söz konusu. Burada fikirden ürüne giden süreçte prototipleme, fikrin altyapısı gibi konularda ihtiyaç duyduğumuz her şey elimizin altında olacak. Dudullu’da sanayi ile iç içe, sanayinin altyapısını, laboratuvarlarını, atölyelerini kullanarak iş yapma imkânı ortaya çıkacak”.

 

 

BAKMADAN GEÇME!