Bitlisli çocuklara dijital eğitim

Güncelleme Tarihi:

Bitlisli çocuklara dijital eğitim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 12:50

TEGV ve Google.org işbirliğiyle tasarlanan Algo Dijital eğitim seminerleri Bitlis’te de verilmeye başlandı. Eğitimlere katılan çocuklar hem eğleniyor, hem de öğrenme becelerini geliştiriyor.

Haberin Devamı

Bitlis’te Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) kayıtlı çocuklar, Algo Dijital eğitimi sayesinde bilgisayar teknolojisiyle donanım-yazılım bilgilerini öğreniyor.Eğitimlere katılan çocuklar hem eğleniyor, hem de öğrenme becerilerini geliştiriyor.

Haftanın 2 günü verilen eğitimlerde algoritmik düşünme, dijital okur-yazarlık ve blok temelli kodlama, programları gibi uygulamalar aktarılıyor. Tamamen gönüllü eğitmenler ve ücretsiz derslerle yapılan eğitim sayesinde çocuklar programlama dilini yaşlarına uygun ve eğlenceli bir şekilde öğrenme imkanına sahip oluyor.

Bitlisli çocuklara dijital eğitim

Bitlis Eren Üniversitesi Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Öğrencisi Zeynep Şahan, çocukların sanal dijital dünyayı eğlenerek öğrenmelerinin düşüncelerini geliştirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Şahan, “TEGVde ilk yılım. ilk kez gönüllü olarak eğitim veriyorum. Çocuklarla ilgilenmek, onlara bir şeyler vermeye çalışmak beni çok mutlu ediyor. TEGV’de bilgisayar eğitimi veriyorum. Çocukların ne seviyede bilgisayar eğitimi aldıklarına bakılarak anlayabilecekleri seviyeye göre hareket ediyoruz. Bizim amacımız çocuklara verdiğimiz hedeflere ulaşmaları. Algoritmanın da temel mantığı hedefe ulaşmak için izlenen yol. Biz de buna yönelik eğitimlerimizi veriyoruz. Algo Dijital ise, çocukların sanal dijital dünyayı eğlenip öğrenerek düşüncelerini geliştirmek. Bizim amacımız sadece oyun oynamak değil. Hem eğlenip hem öğrenmektir. Çocuklarla eğlenmek, onlarla beraber öğrenmek her şeyden öte çocuk olmak çok güzel. Eğitimlerimiz haftada 2 gün oluyor. Burada belki az sayıda çocuğa eğitim verebiliyoruz fakat daha çok çocuğa eğitim verilebilir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!