Bir LGS birincisi de Gaziantep’ten çıktı

Güncelleme Tarihi:

Bir LGS birincisi de Gaziantep’ten çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2018 13:47

Bir milyonu aşkın öğrencinin katıldığı LGS'de birinci çıkan öğrencilerden biri de Berke Körlü... Gaziantep'te okuyan Körlü, tüm soruları doğru çözerek 500 tam puan alıp Türkiye birincisi oldu.

Haberin Devamı

GAZİANTEP Birey Eğitim Kurumları öğrencisi Berke Körlü, öğrencilere boş zamanlarını iyi değerlendirmelerini tavsiye etti. zamanını doğru kullandığını ifade eden Körlü, ayrıca sınava son 3 hafta kala günde 700 soru çözerek hazırlandığını söyledi.

Kazandığı başarıdan dolayı çok heyecanlı olduğunu ifade eden Körlü, sosyal hayattan da sınav motivasyonundan da kopmamak gerektiğini söyleyerek, “Kendime güveniyordum, sözel sorular kolay ancak matematik soruları zordu. Sınav sonrası çözdüğüm soruların cevaplarına baktığımda, bütün soruları doğru çözdüğümü gördüm ve bundan dolayı çok sevindim. Bu sonuç beklediğim bir şeydi aldığım başarıda disiplinli çalışmanın yanı sıra okul tercihimin ve öğretmenlerimin büyük bir payı var, bu sadece bir başlangıç, sonrasında tıp okumak ve doktor olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Oğlu Berke'nin başarısından gurur duyduğunu belirten baba Ali Körlü ise “Oğlumuzunbu başarısı bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu. Biz Berke’yi hiçbir zaman ders çalışması konusunda üstelemedik. Ne mutlu bize ki kendisi sorumluluk sahibi bir çocuk. Bize bu mutluluğu yaşattığı için oğlumuza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!