Beyin fırtınası nedir? Nasıl yapılır? Beyin fırtınası ne zaman ve nasıl kullanılır?

Güncelleme Tarihi:

Beyin fırtınası nedir Nasıl yapılır Beyin fırtınası ne zaman ve nasıl kullanılır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2022 20:49

Pek çok defa farklı yerlerde beyin fırtınası kelime grubu ile karşı karşıya kalınır. Ancak bunun ne olduğu ve nasıl ve neden yapıldı merak edilen konular içerisinde geliyor. Peki, Beyin Fırtınası nedir? Nasıl yapılır? Beyin fırtınası ne zaman ve nasıl kullanılır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Beyin fırtınası özellikle belirli bir düşünce hakkında doğru çözümler bulabilmek için önemli yer taşır. Pek çok farklı konu üzerine farklı düşünceler bir araya gelmek sürekli etkin bir sonuç ele alınır. Aynı zamanda kişi tek başına da yine beyin fırtınası gerçekleştirmek suretiyle, gerekli olan ve doğru çözümlere ulaşım sağlar.

 Beyin Fırtınası Nedir?

 Beyin fırtınası aynı zamanda fikir Fırtınası olarak bilinir. Yaratıcı düşünceyi desteklemek suretiyle kısa süre içerisinde çok daha fazla fikir üretmek beyin fırtınası olarak bilinir. Aynı zamanda fikirlerin neden başarısız olduğuna yönelik ele alınan kalite geliştirme aracı şeklinde ifade etmek mümkün. Tüm bu yönleri üzerinden önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek gerekir. Özellikle beyin fırtınası hem eğitim alanında hem de iş sektöründe ve bireysel olarak da birçok amaçla değerlendirilir. Tüm bu yönleri ele alındığında birçok farklı alanda beyin fırtınası yapılır.

Haberin Devamı

 Beyin Fırtınası Nasıl Yapılır?

 Özellikle beyin fırtınası genelde toplu şekilde ele alınır ve yapılır. Tabii bu durum belli bir sürece dayalıdır ve bu süreç doğrultusunda aşamalı olarak unsurlar gerçekleşir.

 - Görüşülecek olan konu seçimi yapılır ve tahtaya yazılır.

 - Öne çıkan problemler konusunda kişi ya da kişiler önerilerde bulunur.

 - Grupta yer alan her üye kişisel olarak fikrini belirtir.

 - Fikirler özellikle kısa ve öz olarak verilir.

 Bu şekilde yukarıdaki aşamalar kapsamında beyin fırtınası grup halinde gerçekleşir. Sonuç olarak özellikle belli bir probleme karşı çözüm yöntemleri sağlanır. Tabii sadece problemler değil aynı zamanda farklı amaçlar altında da yine beyin fırtınası gerçekleşmektedir.

 Beyin Fırtınası Ne Zaman Kullanılır?

 Birçok değişik amaç altında günümüzde Beyin Fırtınası yapılır. Özellikle de Herhangi bir problem söz konusu olduğunda çözüm üretmek amaçlı fikirler belirtilir. Bu fikirler ele alınır ve tahtaya yazmak suretiyle karşılıklı tartışılır. Aynı zamanda geliştirilmek istenen bir düşüncenin eksik yanlarını ortaya çıkarmak ve düzeltmek amaçlı da değerlendirilir. Yeni bir proje üretme konusunda yine fikirler ortaya atılır ve bu fikirler tartışılır. Özellikle hiçbir fikir taşıma olarak değerlendirilmez ve bu sebepten dolayı herkes fikrini rahatlıkla söyler. Hem grup halinde hem de tek başına amaca uygun olarak gerçekleştirilebilir. Hangi amaçla olursa olsun önemli olan ortaya atılan fikirlerin değerli olması ve ciddi alınmasıdır.

Haberin Devamı

 Beyin Fırtınası Nasıl Kullanılır?

 En çok merak edilen konular içerisinde Beyin fırtınasının nasıl kullanılacağı geliyor. Bu yöntemin kullanılmasında temel unsur düşünce ve fikirlerin ortaya atılmasıdır. Özellikle belli bir problem ya da amaç doğrultusunda, bunu uygun çözüm yöntemleri için fikirler öne çıkar. Grup olarak herkes vekili etkin bir şekilde ve rahatlıkla söyler. Çünkü beyin fırtınasında hiçbir fikir değersiz değildir ve her biri ele alınmak suretiyle incelenir. Aşamalı olarak sorun öne çıkar, fikirler ortaya atılır ve bu fikirler doğrultusunda düşünceler tartışılır. Bu sebepten dolayı beyin fırtınasının önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek mümkün.

Haberin Devamı

 Beyin Fırtınası Kaç Kişiyle Yapılır?

 Aslına bakılırsa beyin fırtınasının kaç kişi ile yapılacak olması değişkenlik gösterebilir. Bu doğrultuda bir kişi kendi başına Beyin Fırtınası yapabilir. Aynı zamanda bu yöntem grup olarak çok daha fazla kişi ya da kişiler ile gerçekleştirilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!