BEÜ’den Oxford Üniversitesi ile işbirliği

Güncelleme Tarihi:

BEÜ’den Oxford Üniversitesi ile işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 14:06

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, İngiltere’deki Oxford Üniversitesi Obezite, Diyabet, Endokrinoloji ve Metabolizma Merkezi ile bilimsel araştırmalar yapacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr Varım Numanoğlu ve BEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu ile birlikte Oxford Üniversitesi Diyabet, Endokrinoloji ve Metabolizma Merkezi’ni (OCDEM) ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Özer ve beraberindeki akademisyenler, merkezin klinik araştırma üniteleri, genel endokrin, diyabet ve obezite laboratuvarları ile adacık hücre izolasyon ve nakil laboratuvarları, idari ve araştırmacılara ait eğitim alanlarını gezerek çalışmaları inceledi.

Rektör Prof. Dr. Özer, ziyarette gelecek ay açılması planlanan BEÜ Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında bilgiler verdi. Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Prof. Dr. Özer, OCDEM ile işbirliğini önemsediklerini belirterek, "Oxford Üniversitesi Obezite ve Diyabet Merkezi’nde yaptığımız incelemeler bizim için oldukça faydalı oldu. Merkezimizdeki uygulamaları dünyanın en önemli merkezlerinden birisi olan OCDEM’in tecrübelerinden yararlanarak şekillendirmeyi ve OCDEM akademik personeli ile ortak bilimsel çalışmalar ve projeler yürütmeyi hedefliyoruz" dedi.

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!