Bakan Tekin: Sınıflara cep telefonuyla girilmesin

Güncelleme Tarihi:

Bakan Tekin: Sınıflara cep telefonuyla girilmesin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2023 18:07

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Şanlıurfa'daki temasları sırasında yeni eğitim öğretim yılında uygulamaya girecek düzenlemeleri açıkladı. Bakan Tekin, “Önümüzdeki eğitim öğretim yılında çocuklarımızın dersliklere cep telefonu sokmamalarını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Şanlıurfa programı kapsamında il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı. Deprem bölgesinde eğitimin sorunsuz başlaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını dile getiren Bakan Tekin, tüm tedbirlerin alındığına dikkat çekti. Diğer yandan bölgede çalışan ve yeni atanan öğretmenlerin tek tek aranarak barınma, ulaşım ve konaklama gibi durumlarının tespit edildiğini belirtti. Aynı şekilde veliler için destek süreçlerinin yürütüldüğünü ve bunun devam edeceğini vurgulayan Bakan Tekin, deprem bölgesinde 3 aşamalı projeksiyon geliştirildiğini açıklayarak, “Derslik ihtiyacının karşılanması açısından 3 aşamalı projeksiyon gerçekleştirdik. Bazı projelerimiz 11 Eylül’de bitecek. Bazıları ise bahar yarıyılı başlangıcıyla sona erecek. Projelerin bir kısmını da önümüzdeki eylül dönemine yetişecek şekilde yaptık” dedi. Bakan Tekin, geçtiğimiz günlerde il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen genelge ile ilgili ise şunları söyledi:

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYADAN VERİLEN ÖDEVE TEDBİR
“Eğitim öğretim sürecine hazırlık dönemine ilişkin genelgeden hareketle birkaç hususun altını çizmek istiyorum. Bunlardan bir tanesi obezite ve dijital bağımlılık. Şu anda çağımızın önemli problemlerinden biri. Gönderdiğimiz genelgede valilerimizden, il milli eğitim müdürlerimizden ve öğretmenlerimizden bir ricamız var. Okul bahçelerinin öğrencilerimizin hem dijital bağımlılıklarının azaltılacağı hem gündelik aktivitelerini yapabilecekleri oyun alanlarına dönüştürülerek kültürel mirasımızı yansıtacak oyunlarla bezenmiş ve etkili bir şekilde kullanılması. Bunun için bakanlık merkez teşkilatından destek talepleri olan okullarımıza destek vereceğiz. Öte yandan sosyal medya üzerinden verilen ödevlerin çocukları dijital bağımlılığa ittiği yönünde velilerin şikayetleri de var. Bu durumun öğrencilerimizin dijital bağımlılıklarını olumsuz şekilde etkilediğini gördük. Bize gelen eleştiriler doğrultusunda bunun da tedbirini aldık. Ayrıca öğrencilerimizin okullarda cep telefonlarıyla çok fazla vakit geçirmeleri de ilgilendiğimiz konular arasında. Buradan hareketle önümüzdeki eğitim öğretim yılında çocuklarımızın dersliklere cep telefonu sokmamalarını istiyoruz. Okullarda da bu konuda tedbirlerin alınmasını arzu ediyoruz.”

Haberin Devamı

BEYAZ ÖNLÜK UYGULAMASI TEŞVİK EDİLMELİ
Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere yaklaşık 500 milyon kitap dağıtılacağını söyleyen Bakan Tekin, “Bu kitapların da okullarımızdan sene sonunda geri dönüşüm açısından değerlendirilmesini rica ediyoruz. Öğrencilerimizin kullandığı kitapları eğitim öğretim yılı sona erdiğinde iade alınmasını önemsiyorum. Bir başka husus ise öğretmen arkadaşlarımızın okullarda bir eğitimciye yakışır şekilde giyinmesi. Bu sebeple beyaz önlük uygulamasının valiliklerimizce teşvik edilmesini arzu ediyoruz, bunu da genelgemizde belirttik” dedi.

ŞANLIURFA İÇİN YATIRIM PROGRAMLARI VAR
Şanlıurfa’ya yatırımların devam edeceğini vurgulayan Bakan Tekin, “Her yıl yeni derslik ihtiyacı ortaya çıkıyor. 2024 yatırım programımızı da ona göre revize edeceğiz. Şu anda Şanlıurfa'da yapımı devam eden bin 232 derslik, 3 pansiyon, 3 spor salonu, bir de lojman var. İlave olarak yaklaşık 1000 derslik, pansiyon, spor salonu, 4 lojman ve 150 yataklı uygulama oteli olmak üzere yatırım programlarımız var” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!