Bakan Tekin Erzurum’da öğretmenlerle bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Tekin Erzurum’da öğretmenlerle bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2024 17:33

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum’da gerçekleştirilen program kapsamında Yakutiye Sabancı İlkokulunu ziyaret etti ve Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Maarif Buluşmaları’na katıldı.

Haberin Devamı

Okulda öğrenci ve öğretmenler tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Tekin, öğretmen odasında meslektaşlarıyla bir araya geldi. Buluşmada öğretmenlerle sohbet eden Bakan Tekin, öğretmenlerin görüş ve önerilerini dinledi, taleplerini not aldı. Tek tek söz alan öğretmenler, bu buluşmalarının kendilerini çok onure ettiğini ifade ederek duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

ÜNİVERSİTEDEKİ PROBLEMLERİ DİNLEMEK İSTEDİK
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Maarif Buluşmaları’na da katıldı. Burada konuşan Tekin, “Şu an içinde bulunduğumuz koşullarda, üniversitelerde kuşkusuz problemler var. Kuşkusuz çözülmesi gereken sıkıntılar var. Ama Türkiye’deki üniversiteler, 1990’lı yıllar ile kıyas kabul etmeyecek bir düzeyde. Bu süreçte emeği geçen herkese, Cumhurbaşkanı’mıza, YÖK Başkanı’na, Milli Eğitim Bakanlığı’na, üniversite rektörlerine, herkese teşekkür ediyorum. Haziran ayından beri Milli Eğitim Bakanlığı yapıyorum. Yaklaşık 15 bin civarında öğretmen arkadaşımla bire bir sohbet ettik. Öğretmen arkadaşlarla sohbet etmenin bize getirdiği bir avantaj var. En ücra köşedeki öğretmen arkadaşın problemini dinleyebiliyorsunuz. Derdi olan, sıkıntısı olan problemini anlatabiliyor. Üniversitelerdeki öğretim üyelerinin bu anlamda sorunlarını aksettirebilecekleri mekanizmaların sağlıklı hale getirilebilmesi için en azından adım atılması gerektiğini düşünüyorum. Burada da bu anlamda bir söyleşi yapmak istedik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!