Bakan Avcı, mezun olduğu okulda karne dağıttı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Avcı, mezun olduğu okulda karne dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2014 13:27

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 43 yıl önce Eskişehir'de mezun olduğu lisede öğrencilere karnelerini verdi.

Haberin Devamı

2013-2014 eğitim öğretim yılı dün karnelerin dağıtılmasıyla sona erdi. Öğrenciler 3 ay sürecek yaz tatiline çıktı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 1971 yılında mezun olduğu Eskişehir Anadolu Lisesi’ne karne dağıtım törenine katılmak için geldi. Burada sınıfları gezip öğrencilere karnelerini veren Avcı, kendisine hediye edilen okul üniformasına ait kravatı taktı. Avcı’ya okulun rozeti de verildi. Bakan Avcı, burada tahtaya kendisinin öğrencilik yıllarını ve şimdiki dönemini anlatan bir karikatür çizdi. Öğrenciyken eğitim gördüğü sınıfa giren Avcı, duygulu anlar yaşadı. Öğrencilere anılarını anlatarak, 2024 yılından açılmak üzere kilitlenen “zaman kapsülü”ne mesaj yazdı. Avcı, öğrencilere yaz tatilinde okumaları için Oğuz Atay’ın yazdığı “Bir bilim adamının romanı” adlı kitabı okumaların tavsiye etti.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Öyle çok fazla da ders çalışmayın, tatilde. Güzel kitaplar okuyun, sinemaya gidin, güzel müzikler dinleyin, tarihi yerleri gezin” dedi.
43 yıl önce mezun olurken yine aynı yerde bir konuşma yaptığını belirterek, başarılı olduğu için değil, “ağzı laf yapar” diye arkadaşları tarafından, mezunlar adına konuşma yapma görevinin kendisine verildiğini söyledi. Avcı, şöyle konuştu:
“Bugün karneleri alan Türkiye’nin dört bir köşesindeki bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum. LYS’ye girecek bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. Sağlık içinde güzel dinlenin. Öyle çok fazla da ders çalışmayın, tatilde. Güzel kitaplar okuyun, sinemaya gidin, güzel müzikler dinleyin, tarihi yerleri gezin. İlla ‘ben okumadan duramam, bir şeyler okumam gerekir’ derseniz. Oğuz Atay’ın ‘Bir bilim adamının romanı’ adlı kitabı yaz tatilinde iyi gider. Mutlaka bir şairiniz, romancınız, hikayeciniz olsun. Sait Faik’in bu yaz tatilinde tüm külliyatı okunabilir. Yine de keyfinize bakın. Bu tatili güzelce değerlendirin. İnşallah, seneye görüşmek üzere.”

Haberin Devamı

Bakan Avcı'dan öğretmenlere "tatil" mesajı

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle öğretmenlere mesaj göndererek iyi tatiller diledi. Eskişehir'de 43 yıl önce mezun olduğu Anadolu Lisesi'nde, öğrencilere karne dağıtan Avcı, tüm öğretmenlerin cep telefonlarına da SMS gönderdi.

Haberin Devamı

Avcı, mesajında, "Sevgili öğretmenim emeklerinize çok teşekkür eder, iyi tatiller dilerim" ifadesini kullandı.

Müsteşar Tekin: Tatilde bolca dinlenin

Ankara'da Nebahat Taşkın İlkokulu’nda, düzenlenen karne törenine ise, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin katıldı. Tekin, "Bugün ve her gün protokolümüzün en değerli üyesi, sevgili çocuklar" diyerek başladığı konuşmasında, çocukları yetiştiren ailelere, öğretmenlere teşekkür etti.

Öğrencilerin bir yıl boyunca fedakarlıklarla okula geldiğini ifade eden Tekin, onların üstüne düşeni yaptığını, bir yıl boyunca çalıştığını, şimdi ailelerinden de üstüne düşeni yapmasını beklediklerini belirtti. Çocukların, ailelerinden hediye istediklerini aktaran Tekin, "Biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak diyoruz ki, çocuklarınıza vereceğiniz en büyük hediye, hak ederek aldıkları bu karneleriyle, tatillerini de hak ettiklerini düşünerek, bolca dinlenmelerini, yeni eğitim öğretim yılına hazırlanmalarını sağlamak. Milli Eğitim Bakanlığının üstüne düşen görev ise okullarımızı, eğitim kurumlarımızı daha sağlıklı, eğitim sistemimizi daha verimli hale getirmek, biz de üstümüze düşen görevi yapacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Öğrencilerden tatilin tadını çıkarmasını isteyen Tekin, Keçiören Belediyesinin güzel yüzme havuzları bulunduğunu belirterek, Belediye Başkanı Mustafa Ak'tan da çocuklara bir hediye vermesini istedi. Belediye Başkanı Ak da bunun üzerine bu okulda okuyan öğrencilerin Aktepe Aqua Parkından ücretsiz yararlanabileceğini söyledi. Ak, eğitimin beşikten mezara devam ettiği ve herkesin eğitime katkı sunması gerektiğini dile getirdi.

"Onları çok sevdiğinizi söyleyin"

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt ise karnelerin sadece öğrencilerin değil, bu işe dahil olan herkesin karnesi olduğunu ifade etti. Bozkurt, sadece akademik başarıların değil davranış notlarının da önemsenmesi gerektiğini söyledi. Velilerden çocuklarına onları çok sevdiklerini söylemelerini isteyen Bozkurt, "kırık notları" olan çocukların azarlanmaması, ailelerin onları desteklemesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Ankara Vali Yardımcısı Kemal Karadağ da tüm öğrencileri kutlayarak, notlar ne olursa olsun, çalışan, kendine verilen ödevleri yapan tüm öğrencilerin başarılı olduğun söyledi. Konuşmaların ardından, Tekin ve beraberindekiler, anasınıfı ve ilköğretim 1. sınıf öğrencilerine karnelerini dağıttı. Karnesini alan 1. sınıf öğrencisi Beyza Akbulut, ilk defa karne aldığını ve çok mutlu olduğunu belirterek, tatilde derslerini çalışacağını ve oyun oynayacağını söyledi.
Ecrin Berkce ise karnesindeki tüm notların 5 olduğunu ifade ederek, "Çok yoruldum. Tatilde arkadaşlarımla oynayacağım" dedi.

Bakan Avcı, mezun olduğu okulda karne dağıttı
İstanbul’da 2 milyon 800 bin öğrenci karne aldı

Haberin Devamı

İstanbul’daki karne töreni ise Bağcılar Erol Battal Ortaokulu’nda yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız öğrencilere seslenerek, “Karnenizde kırık not varsa üzülmeyin, tatili tatil gibi geçirin, kitap okuyun” dedi. Yıldız, İstanbul genelinde 125 bin öğretmenin görev yaptığı 6 bin okulda, 2 milyon 800 bin öğrencinin karne aldığını söyledi.
Eğitim - öğretim yılının çocuklar için bittiğini ancak eğitimciler için devam ettiğini anlatan Yıldız, “Öğretmenlere dinlensinler diyemiyorum hep birlikte çalışacağız. Milli Eğitim Bakanlığı camiası olarak yeni eğitim ve öğretim yılına en iyi şekilde hazırlık yapacağız. Öğrencilerin tatili tatil gibi geçirmeleri gerekiyor. Çocuklar eğlenirken, kitap okurken, gezerken, bizler yöneticiler ve öğretmenler olarak onlara en güzel okulları hazırlayacağız” diye konuştu.
Liselere girişte Seviye Belirme Sınavı’nın (SBS) yerine, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında merkezi sınav sisteminin getirildiğini hatırlatan Yıldız, öğrencilerin tatlı bir telaş yaşadığını söyledi. Yerleştirme puanlarının açıklanmasının ardından 8’inci sınıfların hangi liselerde okuyacağının belli olacağını belirtti. Yıldız, ayrıca karne töreninin yapıldığı okula adı verilen Öğretmen Erol Battal’ın, kalbi sevgi dolu, çok iyi bir eğitimci ve adanmış öğretmenlerden biri olduğunu anlattı.
Ardından öğrencilere karne de dağıtan Muammer Yıldız, “Karnede bazen iyi notlar almamış olabilirsiniz ama yazın tatil yapın, kendinizi üzmeyin, daha fazla kitap okuyun” dedi.

Öğrenciler mutlu

Karne heyecanı yaşayan 8’inci sınıf öğrencisi Oğuzhan Gelen, tatile çıkacağı için mutlu olduğunu söyledi. TEOG kapsamında yapılan liselere giriş sınavlarında hedefinin Anadolu lisesi olduğunu belirtti.
7’nci sınıf öğrencisi İbrahim Kır ise, “Heyecanlıyım, dersler, sınavlar derken çok yorulduk. Artık tatil zamanı, eğleneceğim, denize girip, gezeceğim” dedi.
TEOG kapsamında yapılan merkezi yazılılara giren fiziksel engelli 8’inci sınıf öğrencisi Volkan Bayram ise, karnede zayıfının olmadığını tatilde dinleneceğini belirterek, “Lise tercihleri için heyecanlıyım, gelecekte memur olmak istiyorum” diye konuştu.
Veliler de çocuklarıyla aynı duyguları paylaştı. 4’üncü sınıfta okuyan Hüseyin Yaprak’ın annesi Nafiye Yapmak, “İsteğim çocuklarımın başarılı olması, iyi not alması, onlarla aynı duyguları yaşıyorum. Hüseyin’in zayıfı yok” dedi.
Gülnar Yıldız adlı veli ise, ”Zayıfımız yok, mutluyum, çocuklarımın tatilde dinlenmesini istiyorum” sözleriyle duygularını anlattı.

Okul birincilerinin hediyesi tam altın

Şiirlerin okunup, halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törende, okul birincileri Beyza Çırık, Şüheyda Akgül ve Kader Gök’e de başarı belgeleri ile birlikte birer tam altın hediye edildi. Programın ardından Bağcılar Belediyesi tarafından okulun yanında açılan spor salonunun da açılışı yapıldı. Salon, öğrencilere ücretsiz hizmet verecek.
Karnelerin dağıtılmasıyla 2013-2014 eğitim-öğretim yılı sona erdi. Yeni eğitim öğretim yılı 15 Eylül 2014’te başlayacak ve 23 Ocak 2015’te yarıyal tatili başlayaca. 9 Şubat 2015’te yeniden ders başı yapacak olan öğrenciler, 12 Haziran 2015’te de yeniden yaz tatiline çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!