Bağımlılık semineri düzenleyen okula ‘yeşil bayrak’

Güncelleme Tarihi:

Bağımlılık semineri düzenleyen okula ‘yeşil bayrak’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 17:25

Bir kolejin rehberlik ve psikolojik danışma servisi tarafından, bağımlılık konusunda düzenlenen seminere katılan narkotik uzmanı İsa Altun, öğrencilere yaşanan öykülerle bağımlılık yapan maddelerin insan hayatındaki yıkıcı etkilerini anlattı. Ardından da konuyla ilgili duyarlılığı nedeniyle okula ‘yeşil bayrak’ verdi.

Haberin Devamı

Her türlü madde bağımlılığı konusunda öğrencileri bilgilendirmek amacıyla, okullarda çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Oğuzkaan Koleji Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi de, bağımlılık yapan her türlü maddenin psikolojik, bedensel ve sosyal zararları konusunda bilgilendirmek için öğrencilere bir seminer düzenlendi. “İnsana Sonsuz, Bağımlılığa Sıfır Tolerans” sloganıyla yola çıkan narkotik uzmanı İsa Altun, yaşanan öykülerle bağımlılık yapan maddelerin insan hayatındaki yıkıcı etkilerini öğrencilerle paylaştı.

Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olmasının sevindirici olduğu kadar endişe verici olduğunu da belirten Altun, bu kitlenin iyi ya da kötü şeylere kolaylıkla yönlendirilebileceğini söyledi. Madde bağımlılığı konusunda önce ailelerin bilinçli olması gerektiğini belirten Altun, “Aileler çocuklarına rol model olmalı. Ayrıca sevgi ve ilginin büyük önemi var. Günde 60 saniye çocuklarınızın gözünün içine sevgiyle bakın. Böyle yaparsanız çocuğunuz madde bağımlılığına bulaşmayacaktır. Birazcık sevgi ve ilginin açamayacağı kapı yoktur” diye konuştu.

Haberin Devamı

Seminerde öğrencilere her türlü uyuşturucu madde, hap ve sigara kullanımının zararları, nasıl ve neden başlandığı, kurtulma ve korunma yolları örneklerle anlatılırken zararlı maddelerin insan vücudunda meydana getirdiği tahribatlar gösterildi. Etkinlik sonunda narkotik uzmanı İsa Altun tarafından Oğuzkaan Koleji’ne madde bağımlılığı  konusunda farkındalık yarattığı ve uyuşturucu ile mücadeledeki desteklerinden dolayı yeşil bayrak verdi. Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Yılmaz, “Öğrencileri uyuşturucudan korumak amaçlı bir eğitim faaliyeti olarak gördüğümüz etkinlik çok yararlı geçti. Umarım gençler verilen mesajları almıştır” dedi. 

BAKMADAN GEÇME!