Avustralya yeni Ar-Ge merkezi oldu

Güncelleme Tarihi:

Avustralya yeni Ar-Ge merkezi oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2023 17:54

Avustralya İstanbul Konsolosluğu ve HUB EDU Avustralya Eğitim ve Kariyer Danışmanlığı, Türkiye’nin önde gelen liseleriyle Avustralya’nın önde gelen üniversitelerini buluşturdu. Etkinlikte ülkenin Ar-Ge konusunda yeni merkez haline geldiğine dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Avustralya İstanbul Başkonsolosu Tony Huber, şu anda dünya genelinde Avustralya’daki üniversitelerden mezun olmuş 2,5 milyon civarında kişi olduğunu belirterek, bu kişilerin kendi ülkelerinde çok başarılı işlere imza attıklarını söyledi. Ülkenin 15 Nobel ödüllü bilim insanı yetiştirdiğini hatırlatan Huber, “Avustralya, Ar-Ge konusunda oldukça önde. Örneğin kablosuz internet (Wi-Fi), ultrason, tüp bebek tedavisi, rahim ağzı kanseri gibi önemli konularda öncü olmuş bir ülke. Bunlar öğrencilerin ilgisini çekiyor” dedi.

DESTEKLER DÜNYA STANDARTLARININ ÜSTÜNDE
Toplantıda, Hub Edu Avustralya Eğitim ve Kariyer Danışmanlığı’nın Direktörü Simon Boncukçu da şunları söyledi: “AR-Ge alanında dünyada birinci olan ülkede insanlık yararına pek çok buluş yapılıyor. İnsanlık yararına pek çok buluş Avustralya’dan çıkıyor. Bu sebeple özellikle Ar-Ge’ye yatırım yapan, güçlü üniversiteleri seçmek isteyen öğrenciler bu ülkeyi tercih ediyor. BioTech, genetik, moleküler biyoloji gibi alanlarda eğitim almak isteyen gençler Avustralya üniversitelerinin Ar-Ge yatırımlarından çok etkileniyor. Üniversitelerin Ar-Ge yatırımları ve araştırmalara verdikleri destek dünya standartlarının üzerinde.”

Haberin Devamı

DÜŞÜK ÜCRETLER CAZİP KILIYOR
Diğer yandan Avustralya’da ilk 100’e giren üniversitelerde eğitim fiyatları 14 ile 45 bin Avustralya Doları (AU)arasında değişirken, dil okulu fiyatları ise haftalık 150 AU’dan başlıyor. Üniversite ücretlerinin ABD ve İngiltere üniversitelerine göre düşük olması Avustralya’ya olan ilgiyi arttırıyor. Avustralya’da IT, siber güvenlik, 3D animasyon, oyun tasarımı, uluslararası siber güvenlik hukuku, BioTech, robotik ve yapay zeka bölümleri tercih ediliyor.

BAKMADAN GEÇME!