Avrupa’dan öğretmen ve öğrenciler Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’dan öğretmen ve öğrenciler Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2013 15:47

İtalya ve ispanyadan 16 öğrenci 9 öğretmen Mersin’in Mut ilçesine geldi.

Haberin Devamı

Mut Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde İtalya ve İspanya'dan ortak okullarla hazırlanan S.M.A.R.T. adlı Kırsal Turizm Destekleme Projesi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı) tarafından kabul edildi. Proje kapsamında Mut ilçesine gelen 25 kişilik İtalya ve İspanya heyeti Kaymakam Mustafa Şahini ziyaretlerinin ardından Belediye Başkanı Murat Orhan’ı makamında ziyaret etti.

Mut Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Habacı, hazırladıkları Kırsal Kalkınma ve Turizme yönelik projenin Avrupa Birliği fonlarından hibe desteği almaya hak kazandığını söyledi.
Proje kapsamında İspanya ve İtalya ile ortaklaşa çalışmaların yürütüldüğünü belirten Habacı, "Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklığı Projemiz AB birliği tarafından destek almaya hak kazandı. Projemizin amacı, ilçemizin tarımsal ve turizm yönüyle kalkınması, tanıtılması, öğrencilerimizin dünya ölçeğinde projelere katılması ve geleceğe daha iyi hazırlanması için gerçekleştirildi. Projemizde Okul Aile Birliğimiz son derece özverili bir şekilde çalışmalarımıza iştirak ettiler. Öğrenci merkezli turizm faaliyetleri proje kapsamında ortak ülke okullarının da katılımıyla köy ve kasabalardaki tarihi ve kültürel mirasın, geleneksel el sanatlarının, gelenek ve göreneklerin korunarak kullanılması ve tanıtılması, kırsal turizm alanında girişimciliğin desteklenmesini amaçladı. Projemizin her aşamasından bize destek olduğundan dolayı, İtalya ve İspanya’dan gelen öğretmen ve öğrencilerimizle beraber teşekkür ziyaretinde bulunmak istedik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, ilçeden Avrupa Birliği normlarında projeler üretilmesinden memnuniyet duyduğunu ve Mut’un tanıtılması ve kalkınmasının öğrencilerin ufkunun açılması adına tasarlanan projenin son derece önemli olduğuna söyledi. Mut Belediyesi olarak eğitime her zaman destek olacaklarını belirten Orhan, ”AB ülkelerine gerçekleşen ziyaretler ve aynı zamanda AB ülkelerinden ilçemize gerçekleşen ziyaretler ülkeler arası dostluk köprüleri kurulmasına sebep oluyor. Bu ziyaretler aynı zamanda kültürümüzün tanıtılması, ön yargıların ortadan kalkması ve kırsal turizm açısından da hayati bir önem taşıyor. Projenin değeri, insan merkezli, eğitim ve kültür merkezli olmasından kaynaklanıyor. Farklı dil, din, ırk ve kültürden olsa da insan, insandır ve bizler yaratılanı yaratandan ötürü severiz. Türk insanının misafirperverliği, yardımseverliği çok asil bir noktadadır. Mut insanı olarak ilçemize gelen öğretmen ve öğrenci kardeşlerimizi çok sevdik. Kendilerini misafir etmekten, onlarla diyalog kurmaktan son derece memnun olduk” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Başkan Murat Orhan, İtalya ve İspanyada gelen 16 öğrenci ve 9 öğretmene dünden Bugüne Mut, Gezi Rehberi ve Organik Mut zeytinyağından oluşan bir hediye paketi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!