Avantaj ne demek, ne anlama gelir? Avantaj sağlamak kelimesinin TDK sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Avantaj ne demek, ne anlama gelir Avantaj sağlamak kelimesinin TDK sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2022 17:06

Taşımış olduğu anlamı üzerinden doğrudan kullanılan sözcüklerden biri olarak avantaj kelimesi öne çıkıyor. Yabancı kökenli bir kelime olması ile beraber günlük yaşamda doğrudan değerlendirilir. Peki Avantaj ne demek, ne anlama gelir? Avantaj sağlamak kelimesinin TDK sözlük anlamı üzerine merak edilenleri derledik.

Haberin Devamı

Fransızca kökenli bir kelime olarak öne çıkan avantaj sözcüğü, aynı zamanda İngilizce köken üzerinden değerlendirilir. Bu doğrultuda anlamı ile beraber direkt olarak Türkçede önemli bir yer taşır. Böylece tek başına veya cümle içerisinde değişik yerlerde amaca uygun olarak kullanılır.

 Avantaj Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

 Avantaj kelimesi değişik amaçlarla kullanıldığı için farklı anlamlar üzerinden ele alınır ve ifade edilir.

 - Üstünlük sağlayan şey

 - Yarar ve kazanç

 - Sayılar eşit iken bir sayı öne geçmek (Sporda)

 Böylece yukarıda verilen değişik anlamları ile beraber tek başına ya da cümle içerisinde kullanılır.

 Avantaj Sağlamak Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı

 Avantaj kelimesi Türkçede yaygın değerlendirilen bir kelime olmasının yanı sıra, aynı zamanda avantaj sağlamak sözcük grubu üzerinden de ele alınır. Bu doğrultuda Türk Dil Kurumu eşliğinde bakıldığı vakit, herhangi bir durum karşısında üstünlük sağlamak şeklinde anlatmak mümkün. Aynı zamanda herhangi bir kazanç ve yarar sağlamak gibi yapı üzerinden de ele alınabilir. Özellikle avantaj kelimesi daha birçok sözcük grubu ile beraber ele alınması kapsamında değerlendirildiğini de yine ifade etmek gerekir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!