Atama bekleyen öğretmenlere eylül müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Atama bekleyen öğretmenlere eylül müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2022 07:00

Bakan Özer, öğretmen atamalarının eylülün ilk haftası olacağını duyurdu. Atamaların yarısı İstanbul’a olacak. Öncelik ise okul öncesi öğretmenliğine verilecek.

Haberin Devamı

MİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu ‘Hafta Sonu’ programında merakla beklenen atama sürecinin detaylarını şöyle anlattı:

“Eğitim sistemimizde 1.2 milyon öğretmenimiz var. Bu öğretmenlerimizin yüzde 75’i yani yaklaşık 730 bin öğretmenimiz son 19 yılda atandı. Yani hükümetimizin atamayla ilgili bir sorunu yok. Daha önceki açıklamalarımda 2022 yılında öğretmen atamalarının yapılacağını duyurmuştum. Maliye Bakanlığımızla görüşmelerimiz bitti. 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nda yani eylülün ilk haftasında atamalar yapılacak şekilde süreci paylaşacağız. Atamaların yüzde 50’sini İstanbul’a yapacağız çünkü İstanbul’u gerçekten merkeze aldık.

3 BİN YENİ ANAOKULU

Atamalarda okul öncesi eğitime ağırlık vereceğiz. Eğitimin tüm diğer kademelerindeki okullaşma oranlarında çok ciddi artışlar olmasına rağmen okul öncesi eğitimde ciddi bir sıkıntı vardı. 3 bin yeni anaokulu, 40 bin yeni anasınıfı yapmak için yola çıktık. Dolayısıyla ağırlık okul öncesinde olacak.

Haberin Devamı

Atama bekleyen öğretmenlere eylül müjdesi

LGS SONUÇLARI 30 HAZİRAN’DA

LGS sonuçları erken açıklanmayacak, tarih 30 Haziran. Sıkıntılı bir sürecimiz yok. Tercih süreciyle ve yerleşim yerleriyle ilgili de bir sorun yok.”

KAYIT PARASI ALINAMAZ

BAKAN Mahmut Özer, kayıt parasıyla ilgili de şu uyarıda bulundu: “12 Eylül’de yeni eğitim öğretim yılı, 1 Temmuz ise kayıt dönemi başlıyor. Okullardan alınan bağışlarda gerekçe olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulların ihtiyaçlarını karşılayamadığını söylüyorlar. Biz okulların her türlü ihtiyacını karşılayacak bütçe ve imkâna sahibiz. Gönüllü bağış olabilir ama ‘Kayıt yaptırmak için şu kadar parayı vereceksiniz’ cümlesi asla söz konusu olamaz. Bu konunun takipçisi olacağız.”

YAZIN DİL EĞİTİMİ

PANDEMİDEKİ öğrenme kayıplarını telafi etmek için 4 yaz okulu kursu açıldığını belirten Milli Eğitim Bakanı Özer, “İsteyen öğrencilerimiz kurslara ücretsiz katılacak. İngilizce’yle başlayan dil eğitimleri Arapça, Fransızca ve diğer dillerle devam edecek. Yaz okullarıyla ilgili seçenekleri artırabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

1 MİLYON SURİYELİ ÖĞRENCİ

Eğitim sistemimizde yaklaşık 1 milyon Suriyeli geçici koruma öğrencimiz var. Bu çok büyük bir sayı. 10-20 göçmene eğitim veren çoğu OECD ülkeleri sanki çok büyük bir şey yapıyormuş gibi çok sayıda çalışma yapıyor. Biz çok daha fazla yabancı öğrenciye eğitim veriyoruz.

BAKMADAN GEÇME!