Asabiyet nedir, ne anlama gelir? TDK'ya göre asabiyet kelimesinin sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Asabiyet nedir, ne anlama gelir TDKya göre asabiyet kelimesinin sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2022 15:57

Asabiyet ve asabı olma durumları duygu ve ruh hallerinden biridir. Asabiyet kişinin yaşadığı anlık sinir ve gergin olma durumu olarak çevrilmektedir. Geçmişten günümüze kadar uzanan bu kelime ile kişiler yaşadıkları sinir durumunda asabi davranışlar göstermektedir. Asabiyet kelimesi, Arapça kökeni bulunan ve zaman içerisinde Türkçeye geçen sözcüklerden biridir. Asabiyet nedir, ne anlama gelir ve TDK sözlük anlamları nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Kişinin belirli durumlarda verdiği tepki ve gösterdiği davranış şekillerinden biri asabiyettir. Asabiyet sinirli olma ve gergin bir tavır takınma anlamlarını ifade etmektedir. Gün içerisinde pek çok kişi bu durumu sosyal hayatında ve iş hayatında yaşamaktadır.

 Asabiyet Nedir?

 Asabiyet kelimesinin anlamı sinirlilik olarak açıklanmaktadır. Zaman içerisinde Türkçeye geçen bu kelime sinirli bir ruh hali içerisinde olma durumunu ifade etmektedir. Kişiler yaşadıkları gergin hal ile asabi davranışlarda bulunmaya başlamaktadır.

 Ne Anlama Gelir?

 Asabiyet kelimesi Arapça kökenli olan sözcüklerden biridir. Günümüzde oldukça fazla kişinin yaşadığı bu durumun karşılığı ise sinirli olma ve sinirlilik olarak çevrilmektedir. Asabiyet kelimesi sinirlilik anlamına gelmektedir.

Haberin Devamı

 TDK'ya Göre Asabiyet Kelimesinin Sözlük Anlamı

 TDK'ya göre asabiyet kelimesinin sözlük anlamı kişinin sinirli bir ruh hali içerisinde olma durumu olarak ifade edilmektedir. Günlük hayatta yaşanılan bu ruh hali ve gergin tavır asabiyet olarak çevrilmektedir. TDK sözlük anlamında da asabiyetin karşılığı sinirli olma olarak kullanılmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!