Alp Köksal’a ‘İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet’ ödülü

Güncelleme Tarihi:

Alp Köksal’a ‘İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet’ ödülü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 16:22

Dünyanın önde gelen sivil toplum örgütlerinden ‘Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği  tarafından verilen 2017 TOYP “Ten Outstanding Young Persons” ödüllerinin Türkiye ayağında, ‘Türkiye’nin 10 Başarılı Genci’ ödülleri sahiplerini buldu. Khan Academy Türkçe’nin Direktörü Alp Köksal ‘İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet’ kategorisinde 2017 TOYP Türkiye birincisi seçildi.

Haberin Devamı

Dünyanın önde gelen sivil toplum örgütlerinden biri olan Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Türkiye Şubesi tarafından bu yıl 23’üncü kez verilen ‘Türkiye’nin 10 Başarılı Genci’ ödülleri sahiplerini buldu. 114 ülkede faaliyet gösteren dernek, dünyanın en büyük ve en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olarak tanınıyor. Dünya genelinde düzenlenen TOYP ödülleri’nin Türkiye’ayağında, Türkiye’nin En Başarılı 10 Genci, Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen törenle açıklandı. Toplam 10 kategoride verilen ödüllerden ‘İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet’ alanına 2017 yılının Türkiye birincisi Alp Köksal seçildi. Khan Academy’nin ilk uluslararası iştirakinin direktörlüğü ile birlikte STFA Grubu’nun eğitim vakfı olarak faaliyet gösteren Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı’nın genel müdürlüğünü üstlenen Alp Köksal, eğitimde dijital dönüşüm, sivil toplum ve sosyal girişimcilik alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle uluslararası tanınan bu ödüle layık görüldü. Alp Köksal yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
“Eğitimde dijital dönüşüm artık geri döndürülemez bir süreç. Bu dönüşümü doğru yerden yakalayan toplumların bir adım öne geçmek için çok önemli bir şansa sahip olduklarını düşünüyorum. Bilgi çağında yeni teknolojiler, eğitimde fırsat eşitliği için geçmişte var olmayan olanaklar sunuyor. Tam da bu noktada sivil toplum ve sosyal girişimleri çok önemli bir rol düşüyor. Teknoloji destekli ama insan odaklı, yeni nesil bir öğrenme anlayışını benimseyerek 21’inci yüzyıl becerilerinin en önemlilerinden olan ‘Hayat Boyu Öğrenme’ kavramını içselleştirebilirsek, işte o zaman insanlığın potansiyeli uçsuz bucaksız bir hal alacaktır.”

BAKMADAN GEÇME!