‘Afrika ile iş birliğini yaygınlaştıracağız’

Güncelleme Tarihi:

‘Afrika ile iş birliğini yaygınlaştıracağız’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2023 17:37

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Afrika’dan 32 ülkenin büyükelçisiyle bir araya geldi. Prof. Dr. Özvar, Afrika ülkeleriyle iş birliğini yaygınlaştıracaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

YÖK ile İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan ‘Uluslararası Öğrencilerin İkamet İzni Başvurularına İlişkin İş Birliği Protokolü’ konusunda bilgi vermek amacıyla Afrikalı büyükelçilerle toplantı düzenlendi. YÖK Başkanı Özvar, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, uluslararası öğrenciler konusunda mevzuat ile uyumlu şekilde, kalıcı ve sürdürülebilir süreçler oluşturmayı hedeflediklerini belirterek şunları söyledi:

İLİŞKİLERİN GELİŞMESİNE DESTEK VERECEĞİZ
“Protokolle amacımız, yurt dışından ülkemize yükseköğrenim görmek üzere gelecek öğrencilerin mümkün olduğu ölçüde sadeleştirilmiş işlemlerle muhatap olmaları. YÖK ve Afrika Birliği arasında yükseköğretim alanında iş birliğimizi kıta genelinde genişletmek için hazırladığımız mutabakat zaptını yakında imzalayacağız. Afrika Birliğinin eğitimden sorumlu Komiseri Prof. Mohamed Belhocin’i Türkiye’ye davet etmiş bulunmaktayım. Umarım en yakın zamanda bu ziyaret gerçekleşir ve yükseköğretim alanındaki ikili ilişkilerimizi Afrika Birliği düzeyine de çıkarmış oluruz. Yükseköğretim Kurulu olarak Afrika kıtasıyla ilişkilerimizin her alanda geliştirilmesine destek vermeyi sürdüreceğiz.”

Haberin Devamı

‘PROTOKOL ÖĞRENCİLERE İYİ ANLATILMALI’
Toplantıya katılan İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros da “Düzensiz göçü önlemenin en iyi yolu düzenli göçü iyi idare etmek. Bu protokolün sağladığı imkânları öğrencilere iyi anlatmamız lazım. Bu nedenle iş birliği ve desteğiniz önem taşıyor. Öğrencilerimiz yasa dışı duruma düşmeden önlemleri alalım, onların işlerini kolaylaştıralım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!