Adaylar: Sistem değişikliği yurtdışına yönlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Adaylar: Sistem değişikliği yurtdışına yönlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2018 09:51

YKS için Marmara Üniversitesi’nde sınava giren öğrenciler ve aileleri heyecanlı olduklarını söylediler. Sınav sisteminin değiştirilmesini eleştiren adaylardan bazıları yurtdışında eğitim planı yaptıklarını belirttiler. Adaylar arasında psikolojik destek alanlar da var.  

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu yıl ilk kez uygulanıyor. İlk oturum olan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) Marmara Üniversitesi’nde giren adaylar ve aileleri heyecanlıydı. Sistem değişikliğini eleştiren adaylardan bazıları yurtdışında üniversite okumaya karar verdiklerini söylerken, bazıları da psikolojik destek aldığını belirtti.

İngiltere’de eğitim alacağım
Zeynep Melis Çalış (Aday): Sistemin sonradan değişmesi beni de olumsuz etkiledi, çok stresli bir süreç oldu. Siteme güvenim kırıldı ve yurtdışında okumaya karar verdim. Böyle olmaması gerekiyordu. Değişikliler bir yıl önce yapılmalıydı. İngiltere’de işletme eğitimi almak istiyorum. YKS’ye mart ayına kadar düzenli çalıştım, özel ders aldım. Mart’tan sonra yurtdışına gitmeye karar verince daha rahatladım.

Haberin Devamı

Tatlı heyecan yerine stres var
Ayşe Candan Bostan (Aday): Tatlı heyecan yerine stres var, ürküyorum, çünkü yeni sınav sitemi. O yüzden erken geldim. Ailem de benim kadar heyecanlı ve stresli. Bu süreç benim için kötüydü. Sınav sistemindeki ani değişiklik ve belirsizlik strese neden oldu, bu nedenle psikolojik destek aldım. YKS’ye çalıştım, hedefim sosyal bilimler.

Günde 400-500 soru çözdüm
Ersin Zor (Aday): İlk kez üniversite sınavına katılıyorum. YKS’ye hazırlandım. Geçen yazdan bu yana günde 400-500 soru çözdüm. Hedefim İstanbul’da bir üniversitede bilişim teknolojileri okumak. Biraz heyecanlıyım. Erken geldim çünkü evim uzak, trafiğe takılmak istemedim. Sınavın iyi geçeceğine inanıyorum.

Bulgaristan’da okuyacağım
Sude Atmaca (Aday): Sınav için aşırı çalışmadım, okulda verilen ödevleri yaptım. Yurtdışında okumak istiyorum. Taban puan almam gerekiyor. Hedefim İşletme. Ailem iş nedeniyle Bulgaristan’a taşınacak, ben de orada eğitim alacağım. Heyecanlıyım. İlk kez üniversite sınavına katılıyorum.

Kızımdan daha heyecanlıyım
Tanya Sağlam (Veli): Sınav süreci zordu, ertelenmesi gerginlik yarattı. Sistemin dönem ortasında değişmesi öğrencileri etkiledi. Kızımdan daha heyecanlıyım. Hedefimiz çocukların mutluluğu. Aile olarak çocuğumuzun yanında olmaya, ona huzurlu ortam sağlamaya çalıştık. Sınavın iyi geçmesini istiyorum.

Haberin Devamı

Strese girdim
Tayfun Tiryaki (Aday): Bu sene ilk kez üniversite sınavına gireceğim. Sistem değişikliğini yaklaşık 9 aylık bir çalışma döneminin yarısında öğrendim. Beni stres bakımından baya bir etkiledi. Stres yapmıyordum ama bu 0,5 net, yarım net kuralı geldi matematikte. Bu şahsen benim adıma bir hayal kırıklığı oldu çünkü meslek lisesi çıkışlıyım ve bizim için baya kötü bir sistem bu. Bakalım hayırlısı neyse o olsun, hazırlandığımı düşünüyorum. Esra ÜLKAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!