29 öğretmen, aileleri eğitecek

Güncelleme Tarihi:

29 öğretmen, aileleri eğitecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2014 17:52

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nce yürütülen ‘Gönüllü Aile Eğitmenleri Projesi’ kapsamında 29 öğretmen eğitim seminerine katıldı.

Haberin Devamı

Bolu İzzet Baysal Akşam Sanat Okulu ve Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen seminerde rehberlik, sınıf ve çocuk gelişimi öğretmenlerine 5 gün boyunca çocuk gelişimi konusunda eğitim verildi. Semineri tamamlayan 29 gönüllü öğretmen, sertifikalarını aldı.

Formatör Kemal Hilmi Çelebi, gönüllü öğretmenlere 5 gün boyunca 30 saatlik eğitim verdiklerini söyledi.

"Bundan sonraki süreçte belge alan arkadaşlarımız ailelerimize ulaşacak" diyen Çelebi, "O ailelerin bilgilenmesini ve böylelikle tüm çocuklarımızın daha mutlu, sevinçli ve huzurlu şekilde yaşama tutunmalarını sağlayacaklar. Amacımız budur. Ailelerin çocuklarıyla iletişimi, çocuklara yaklaşımları olsun, onlara karşı tutumları ve davranışlarının yanı sıra, sağlıklı beslenmeleri ve okula hazırlanmaları konularında eğitim alacak" dedi.

Çelebi, eğitim programlarının ailelerin yapısına göre düzenlendiğini belirterek, "Bu eğitimler 4 modülde verilecek. 0-3 yaş ailelerine verilen eğitim, 3-6 yaş ailelerine verilen eğitim, 7-11 yaş ile 12-18 yaş ailelerine verilen eğitimler. Toplamda 0'dan başlayıp 18 yaşına kadar çocuk yetiştiren ailelere eğitim vereceğiz. Bu aşamadan sonra, öğretmen arkadaşlarımız ailelere ulaşıp eğitimleri ücretsiz verecek" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!