Ücretsiz müziğe kestirme yollar

Güncelleme Tarihi:

Ücretsiz müziğe kestirme yollar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2015 11:05

Rus yazar Leo Tolstoy’a göre müzik, duyguların kısaltılmış hali. İnternet de buna kayıtsız kalamazdı. Milyonlarca şarkıya tek tıkla ulaşılabiliyor. İşte en iyi ücretsiz müzik platformları.

Haberin Devamı

Spotify

Bu program PC’lerin yanı sıra mobil cihazlarda da kullanılabiliyor. Milyonlarca şarkı sadece birkaç tıkla önünüze geliyor. Son dönemlerde Türkiye’de de oldukça popüler hale gelen platform, 2014 sonu verilerine göre 60 milyon aktif kullanıcıya ve 15 milyon aboneye sahip. Uygulamayı indirdikten sonra Facebook hesabınızla kolayca giriş yapabiliyorsunuz. Facebook’taki arkadaşlarınızı takip edebiliyor, en son hangi şarkıyı dinlediklerini görebiliyorsunuz. Yeni bir hesap da açmanız mümkün. Sevdiğiniz sanatçıları takip etmenize de olanak veriyor. Spotify PC ve mobil cihazlarda basit arayüze sahip. Güçlü olduğu konulardan biri de müzikleri, türlerine göre hazırlanan listelerle dinleyebilmeniz. Platform sadece müzik türlerine göre değil, ‘mood’lara göre de birçok çalma listesi sunuyor. Akşam yemeği, kitap okuma, rahatlama... Akıllı telefonlar dışında PC ve tabletlerde istediğiniz şarkıya ulaşmanızı sağlıyor. Fakat akıllı telefonlarda şarkıları sadece ‘karışık çal’la dinleyebiliyorsunuz. Yani istediğiniz şarkıyı her an dinlemek mümkün olmuyor. Eğer akıllı telefonlarda premium üyelik alırsanız bu özellik devreye giriyor. Müzikleri çevrimdışı dinlemenize de izin veren Spotify’ı Windows Phone, İOS ve Android sistemlerde deneyebilirsiniz.

Deezer

Haberin Devamı

30 milyon lisanslı şarkıyı bünyesinde barındırıyor. Web sürümü ücretsiz. Ancak mobil cihazlardan müzik dinlemek isterseniz ücretsiz 15 günlük deneme sürümünden sonra premium üyeliğe geçmeniz gerekiyor. Deezer’a da Facebook hesabınızla giriş yapabiliyorsunuz. 15 gün boyunca istediğiniz parçayı dinlemekte özgürsünüz. Çalma listeleri yapabilir, şarkı önerebilir, arkadaşlarınızı takip edebilir, dinledikleri müziklere göz atabilirsiniz. ‘Flow’ özelliği ise yeni şarkıları keşfetmenizi sağlıyor. Deezer bu akışı sizin en çok dinlediğiniz parçalardan yola çıkarak hazırlıyor. 2014 rakamlarına göre 16 milyon aktif kullanıcısı var. Deezer’da beğeni toplayan özelliklerden biri de şarkıların altındaki mikrofon simgesine tıklayarak sözlerine ulaşabilmeniz. Platform Türkçe müzikler arşiviyle de güçlü. Windows Phone, İOS ve Android sistemlerinde kasmadan çalışıyor.

Grooveshark

Haberin Devamı

Spotify ve Deezer’ın son dönemlerde yaptığı ataklar karşısında takipçi kaybetse de Grooveshark hâlâ oyunda. Bu platform özellikle PC’lerde tercih ediliyor. Mobil uygulamaları Spotify ve Deezer’ın arayüzlerine göre biraz geride kalıyor. Grooveshark’a Twitter ve Google+ hesaplarınızla giriş yapabiliyorsunuz. Sanatçı ve albümleri takip edebiliyorsunuz. Kendi çalma listenizi oluşturarak sosyal medyada paylaşmanız da mümkün. Grooveshark’ta şarkı içeriği de tatmin edici. Daha fazla kalite ve içerik için premium üyeliğe geçmek gerekir.

Last.fm

Mobil uygulamaları olsa da platform PC sahipleri tarafından daha aktif kullanılıyor. Bu sitede de Facebook hesabınızla üyelik mümkün. Müzik platformları arasında Türkiye’de ilklerden biri. Çalma listeleri oluşturmanıza imkân tanıyor. Arkadaşlarınızı takip edebiliyor ve dinledikleri şarkılara göz atabiliyorsunuz. Platform haftalık olarak dünya çapında en çok dinlenen şarkı ve albümleri sıralıyor. Ayrıca şarkı türlerine göre listeleri de takip edebiliyorsunuz. Last.fm’in öne çıkan bir diğer özelliği de Spotify gibi bazı diğer platformlarla etkileşimli çalışması. Yani beğendiğiniz bir albümü Spotify’daki listelerinize de dahil edebiliyorsunuz. Diğer alternatifler Fizy: Birkaç yıl öncesine kadar daha güçlüydü. Ancak halen oyunda. Mobil cihazlar için uygulamaları da mevcut. Tomahawk: Bu aslında bir yazılım. Müzik dinlemek için öncelikle yüklemeli ve üyelik almalısınız.

SKYPE’TA DAHA İYİ GÖRÜNMEK İÇİN 6 İPUCU

IŞIK OYUNLARI: Nerede olursanız olun, ışık kaynağı asla tam üstünüzden gelmesin. Bu, gözlerinizi yuvalarına kaçmış gösterir, alnınızı büyütür ve yüzünüzü gölgeler. Işığın yüzünüze karşıdan vurmasına dikkat edin. Biraz gizem arıyorsanız, yanal ışık da olur.

AÇIYA DİKKAT: Cep telefonu ya da laptopunuzun kamerasını göz seviyenize getirin. Asla aşağıdan ya da yukarıdan konuşmayın.

GÖZ KONTAĞI: Konuşurken gözleriniz çevreyi taramamalı. Doğrudan kameraya bakmalısınız.

KIYAFET FAKTÖRÜ: Yüz yüze buluşmalarda olduğu gibi kıyafete özen, ekrandan sohbetlerde de olmalı. Görüşmelerde tek ve baskın tonları tercih edin. İçerisinde birçok farklı renk barındıran kazak ve gömleklerden uzak durun.

MAKYAJIN ETKİSİ: Sert ve koyu renklerde, karanlık makyajlar kötü seçim olur. Yüzü ön plana çıkaran hafif makyajları tercih edin.

SES DE ÖNEMLİ: Görünüm bir yana sesinize de dikkat edin. Yavaş ve anlaşılır konuşun. Daha kaliteli ses istiyorsanız harici mikrofon kullanın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!