2016 YGS sınav soruları ve sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

2016 YGS sınav soruları ve sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 10:31

13 Mart 2016 Pazar günü gerçekleşen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) 2 milyonu aşkın öğrenci ter döktü. Üniversiteye giriş için en önemli adım olan YGS sınavının ardından adaylar sınav sorularının ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladılar. Peki, 2016 YGS sınav soruları ne zaman açıklanacak? YGS sınav sonuçlarının açıklanma tarihi belirlendi mi? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Haberin Devamı

2016 YGS sınav soruları, geçtiğimiz gün YGS sınavına girip ter döken üniversite adayları tarafından merak ediliyor. Adaylar, sınav soru ve cevaplarının açıklanmasıyla beraber yaklaşık olarak kaç puan alacaklarını hesaplamak istiyorlar.

2016 YGS SINAV SORULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Dün gerçekleştirilen 2016 YGS sınavının soru ve cavap anahtarının bugün açıklanması bekleniyor. ÖSYM tarafından konu ile alakalı net bir açıklama bulunmasa da ÖSYM Başkanı Ömer Demir’in sınav öncesinde yaptığı açıklamada YGS sınav sorularının 14 Mart tarihinde erişime açılacağını söylemesi üniversite adaylarının bekleyişine neden oldu.

YGS sınav sorularının açıklanmasının ardından iptal edilen soru veya soruların olup olmayacağı da belirlenirken, sınavdan önce yapılan açıklamaya göre sınav soru ve cevapları Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden erişime açılacak.

Haberin Devamı

YGS SINAV SORULARINA NASIL ERİŞİRİM?

YGS sınav sorularının açıklanmasının ardından sorulara erişmek isteyen adayların http://www.osym.gov.tr/ web sitesine giderek Aday İşlemleri Sistemine giriş yapmaları gerekiyor. Sisteme giriş yapılması için adaylardan T.C. Kimlik No ve ÖSYM Aday Şifresi istenmektedir. İstenen bilgileri giren adaylar 2016 YGS sınav sorularına ulaşabilirler.

2016 YGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

13 Mart 2016 Pazar günü gerçekleşen YGS sınavının sonuçları da merak edilmekte. Sınava giren adaylar için üniversite okumanın ilk ayağı olan YGS sınavında barajı geçemeyen adayların üniversite hayalleri de sonlanacak.

ÖSYM tarafından yayınlanan 2016 sınav takvimine göre dün gerçekleştirilen YGS sınavının sonuçları 25 Mart 2016 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler T.C. Kimlik Numaraları ve Aday Şifreleri ile https://sonuc.osym.gov.tr web sitesinden sınavdan kaç puan aldıklarını öğrenebilirler.

Yapılan son değişikliklerle beraber YGS en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların herhangi bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS sınavlarına girme hakkı bulunmayacak. Ancak sınavsız geçiş hakkı olan adayların 150 puanın altında puan alma hakları bulunuyor.

Haberin Devamı

2016 LYS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YGS sınav sorularının açıklanmasının ardından sınavsız geçiş hakkı olan adaylar haricindeki öğrenciler Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için başvuruda bulunacaklar. ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimine göre 2016 LYS sınavı başvuruları 1 – 14 Nisan 2016 tarihleri arasında alınacak. 2016 LYS sınav tarihleri ise şu şekilde:

Sosyal Bilimler Lisans Yerleştirme Sınavı – LYS 4 (18 Haziran 2016)

Matematik Lisans Yerleştirme Sınavı – LYS 1 (19 Haziran 2016)

Yabancı Dil Lisans Yerleştirme Sınavı – LYS 5 (25 Haziran 2016)

Fen Bilimleri Lisans Yerleştirme Sınavı – LYS 2 (25 Haziran 2016)

Edebiyat-Coğrafya Lisans Yerleştirme Sınavı – LYS 3 (26 Haziran 2016)

Haberin Devamı

2016 LYS sınavlarının sonuçları ise 18 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacak.

BAKMADAN GEÇME!