2016 TEOG soruları mazeret sınavı öncesi ilgi görüyor

Güncelleme Tarihi:

2016 TEOG soruları mazeret sınavı öncesi ilgi görüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 11:24

TEOG 1. dönem sınavlarına çeşitli sebeplerle katılamayan öğrenciler, 17-18 Aralık tarihlerinde yapılacak sınav için son hazırlıklarını tamamlamaya başladı. Arkadaşlarından sınav hakkında bilgi alan mazeret sınavı öğrencileri, 2015-2016 TEOG sorularını araştırarak girecekleri sınavda ne tarz sorularla karşılaşabileceklerini görmek istedi. Öğrencilerin mazeret sınavı öncesi TEOG sorularını bulmalarındaki en büyük yardımcıları ise yine arama motorları oldu

Haberin Devamı

TEOG sınavı geçtiğimiz ay yurt genelinde sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Sınavın ardından bazı öğrenciler sorularda hata olduğunu dile getirdi, bazıları ise puan hesaplaması için uğraşlarına devam etti. Çeşitli sebepler dolayısıyla mazeret sınavına girmek zorunda olan lise adayları ise arkadaşlarının sınav sonuçlarının yayımlanmasının ardından hummalı bir çalışmaya tutuldu. Sınavda çıkan soruların zorluk ya da kolaylık derecesini öğrenmek için 2016 TEOG sorularını incelemek isteyen adaylar, bu sorulara ulaşmak için arama motorlarını kullandı. İşte mazeret sınavına girmek isteyen ve 2016 TEOG sorularını merak eden adayların erişmek istediği tüm soru ve yanıtların olduğu o site ve detayları

TEOG 2016 SINAV SORULARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SINAV GİRİŞ BELGELERİ 12 ARALIK'TA YAYIMLANDI

Haberin Devamı

TEOG 1. dönem mazeret sınavına girecek olan adaylar için sınav giriş belgeleri yayımlandı. Normal dönemde yapılan sınava göre biraz daha farklı bir yapıya sahip olan TEOG mazeret sınavı, 17-18 Aralık tarihlerinde belirlenen okullarda gerçekleştirilecek.

Sınavda adaylara 20'şer soru yöneltilecek ve bu sınava yalnızca geçerli mazeretlerini okul müdürlüklerine ileten öğrenciler katılabilecek.

MAZERET SINAVINA GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

HATALI TÜRKÇE SORUSU KONUSUNDA MEB'DEN AÇIKLAMA

Geçtiğimiz 23-24 Kasım’da ortaokul 8’inci sınıflardaki 1 milyon 190 bin 826 öğrenciye uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavlarının ardından hatalı soru iddiaları gündeme gelmişti. İngilizce, Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi ile matematikten birer sorunun hatalı olduğu veya konularının müfredatta bulunmadığı iddiasıyla iptalleri için imza kampanyası başlatılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı komisyonu ise Türkçe testi A kitapçığı birinci sorusu olan ‘Unutmak’ kelimesinin anlamıyla ilgili soruya gelen itirazları değerlendirdi. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, komisyon sorunun yanlış olmadığına karar verdi. Açıklamada şöyle denildi:

“Test maddesi 8’inci sınıf kazanımlarına ve müfredatına uygun hazırlanmıştır. 8’inci sınıf öğrencilerinin yanıtlayabileceği düzeyde olup bilimsel geçerlilik madde yapısı, dil ve anlatım yönünden doğru bir sorudur.”

BAKMADAN GEÇME!