13 ilde eğitime kar engeli

Güncelleme Tarihi:

13 ilde eğitime kar engeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2023 09:29

Doğu Anadolu ve Karadeniz'in doğusunda etkili olan kar yağışı ve soğuk hava eğitimde aksamalara yol açtı. Ardahan, Erzurum, Kars, Erzincan, Bingöl, Kastamonu, Ağrı, Artvin, Van, Bayburt, Giresun, Tunceli ve Karabük'ün bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Haberin Devamı

ARDAHAN
Olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar pazartesi günü tatil edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışı ve tipinin ulaşımı aksattığı belirtildi. Ulaşımın aksaması dolayısıyla tüm okulların pazartesi tatil edildiği belirtilen açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı da ifade edildi.

ERZURUM
Erzurum Valiliği, olumsuz hava şartları nedeniyle kent genelinde pazartesi okulların tatil edildiğini duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, kent genelinde devam eden yoğun kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Açıklamada, bu ilçelerdeki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

Öte yandan Çat, Tekman, Karayazı, Hınıs, Aşkale, İspir ve Pasinler kaymakamlıkları da olumsuz hava koşulları nedeniyle okullara bir gün ara verildiğini duyurdu.

KARS
Kars'ta kent genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle pazartesi okullar tatil edildi. Kamu kurumlarında görevli engelli, hamile ve 60 yaş üstü personel de idari izinli sayılacak. Kentteki olumsuz hava koşulları nedeniyle, Kafkas Üniversitesi'nde de (KAÜ) eğitime ara verildi. Üniversiteden yapılan açıklamada, soğuk hava koşulları nedeniyle olası buzlanma riskine karşı üniversitenin tüm birimlerinde eğitim öğretime 25 Aralık Pazartesi günü ara verildiği bildirildi.

ERZİNCAN
Erzincan'ın Refahiye ilçesinde de olumsuz hava koşulları etkili oluyor. Refahiye Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, etkili olan kar yağışı ile gece oluşabilecek buzlanma riski ile ulaşımda yaşanabilecek muhtemel olumsuzluklar nedeniyle 25 Aralık Pazartesi ilçe genelinde eğitim ve öğretime ara verildiği belirtildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile, engelli ile kronik hastalığı bulunan personelin de idari izinli sayılacakları kaydedildi.

Haberin Devamı

BİNGÖL
Bingöl'ün Karlıova, Kiğı, Yedisu, Kiğı ve Adaklı ilçelerinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, 5 ilçede kar yağışının etkisini sürdürdüğü belirtildi.

KASTAMONU
Kastamonu'daki taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu. Kastamonu Valiliğinden yapılan açıklamada, özellikle köylerde yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

AĞRI
Olumsuz hava koşullarının etkili olduğu Ağrı'da da okullar tatil edildi. Ağrı Valiliği, olumsuz hava şartları nedeniyle kent genelinde 25 Aralık Pazartesi günü okulların tatil edildiğini duyurdu. İl genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim kurumlarında eğitime ara verilirken, hamile, engelli veya kronik rahatsızlığı bulunan kamu personeli de 1 gün süre ile idari izinli sayılacak.

Haberin Devamı

ARTVİN
Kent genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Artvin Valisi Cengiz Ünsal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kent genelinde kar ve olası buzlanma olaylarına karşı tüm okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

VAN
Van'da ise olumsuz hava koşulları nedeniyle Çaldıran ilçesindeki tüm okullarda, Muradiye, Çatak ve Özalp ilçelerinde de taşıma kapsamındaki okullarda pazartesi eğitime ara verildi. Muradiye Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede olumsuz hava şartlarının etkili olduğu belirtildi. Açıklamada, yoğun kar ve yollarda buzlanma tehlikesi dolayısıyla taşımalı eğitim kapsamındaki tüm okullarda eğitime ara verildiği kaydedildi.

 

Haberin Devamı

TUNCELİ
Dersim'in Pülümür ilçesinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi. Pülümür Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada; "İlçemizde yaşanan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 25 Aralık Pazartesi günü ilçemizdeki okullarda eğitim öğretime (1) bir gün süreyle ara verilmiştir” denildi.

BAYBURT, GİRESUN, KARABÜK
Bayburt il genelinde, Giresun'un Çamoluk ilçesi ile Karabük'ün Ovacık ve Eflani ilçelerinde de eğitime pazartesi günü bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.

BAKMADAN GEÇME!