104 depremzede Darüşşafaka’da

Güncelleme Tarihi:

104 depremzede Darüşşafaka’da
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2023 07:00

Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda bu yıl toplam 225 öğrenci 8 yıllık ücretsiz ve yatılı eğitim yolculuğuna başladı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Darüşşafaka, bölgeden 100 öğrenci alacağını açıklamıştı. Kurum, bu sayıyı aşarak 104 depremzede öğrenciyi bünyesine kabul etti.

Haberin Devamı

Depremzede öğrenciler Darüşşafaka çatısı altında eğitime başladı. “Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuyla tam 160 yıldır faaliyetlerini sürdüren Darüşşafaka Cemiyeti’nin Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç, “Darüşşafaka olarak bu yıl depremden etkilenen çocuklarımıza iyi bir eğitim imkânı sağlamak için kontenjanımızı arttırdık. Her yıl aldığımız ortalama 120 öğrenciye ek olarak, bu yıl deprem bölgesinden de 104 çocuğumuza şefkat yuvamızın kapılarını açtık. Bunun yanı sıra 21 Mayıs’ta yaptığımız sınavımıza katılan ancak okulumuzda eğitim hakkı elde edemeyen yine deprem bölgesinden 100 öğrenciye de burs ve uzaktan eğitim desteği vermeyi planlıyoruz” dedi.

‘EĞİTİM BİZDEN YUVA SİZDEN’

Darüşşafaka Cemiyeti, gelecek eğitim ve öğretim döneminde de depremden etkilenen çocuklara kontenjan sağlayabilmek amacıyla Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın İstanbul Maslak’taki kampusunun kapasitesini arttırmaya yönelik “Eğitim Bizden, Yuva Sizden” isimli yeni bir kampanya da başlattı. Kampanya kapsamında toplanan bağışlarla yatılı okul binası yapılacak. Projeyle daha fazla çocuğun hayatına dokunarak onlara sadece eğitim değil, aynı zamanda güvenli bir yuva sunmak amaçlanıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!