10 maddede İngilizce dil yeterliliği sınavı

Güncelleme Tarihi:

10 maddede İngilizce dil yeterliliği sınavı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2023 18:08

Yurtdışında eğitim ve yaşamın kapılarını açan iş, eğitim ve göçmenlik konusunda tercih edilen İngilizce dil yeterliliği sınavı IELTS’in (International English Language Testing System) resmi ortağı olan British Council, sınavla ile ilgili en çok sorulan 10 soruyu adaylar için bir araya getirdi.

Haberin Devamı

Testin nasıl uygulandığından, adayların sınav günü yanlarında neler getirebileceğine, engelli adaylar için testlerin nasıl düzenlenebileceğinden IELTS sonucunun ne kadar süre geçerli olduğuna kadar birçok soru uzmanları tarafından cevaplandırıldı. 10 maddede IELTS ile ilgili bilinmesi gerekenler şöyle:

1- Adaylar, IELTS testine istediği kadar başvurabilir, teste girebilir ve istenilen test sonucunu kullanabilir. Tekrar teste girecek adaylara hazırlık için British Council’ın ücretsiz hazırlık kaynakları mevcut.

2- IELTS, Akademik ve Genel Eğitim olmak üzere iki modülden oluşuyor. Akademik test, İngilizce yeterliliği gerektiren programları almak isteyen adaylar için uygulanırken, Genel Eğitim modülü ise İngilizce konuşulan bir ülkede iş deneyimi, eğitim programları veya göçmenlik amacıyla kullanmak isteyen adaylar için.

Haberin Devamı

11 BİNDEN FAZLA KURUM TARAFINDAN KABUL EDİLİYOR

3- IELTS dünya çapında aralarında devlet, akademik ve istihdam kurumlarının da yer aldığı 11 binden fazla kurum ve kuruluş tarafından kabul ediliyor.

4- British Council test merkezleri, engelli adayların özel ihtiyaçlarını karşılamak ve adayların ideal koşullarda testi alabilmeleri için her türlü çabayı gösteriyor. Adayların özel bir ihtiyacı olması durumunda, kayıt sırasında kendilerine uygun özel düzenlemeleri seçebiliyorlar. Katılımcıların sınav merkezine gelmeleri, soruları anlamaları ve yanıtlarını vermeleri için özel koşulların ve gerekliliklerin yerine getirilmesi için gerekli düzenlemeler yapılıyor.

CEP TELEFONU TAŞIYANIN SINAVI GEÇERSİZ

5- 18 yaşından küçük adayların IELTS testine kayıtları, ebeveynleri veya vasileri tarafından yapılabiliyor. Ebeveyn veya vasiler sisteme kaydolarak, testi çocuğu için ayırttıklarını belirten seçeneği seçmesi gerekiyor. Ardından sınava girecek adayın kişisel bilgileri sisteme girilince kayıt tamamlanıyor.

6- T.C. kimlik belgesine sahip olmayan adaylar geçerli bir pasaportla kaydolabiliyor.

7- Testte, Dinleme, Okuma ve Yazma bölümleri artarda ara vermeden uygulanıyor. Konuşma bölümü ise sınavın diğer bölümleri ile aynı gün olabileceği gibi önceki veya sonraki üç gün içerisinde de uygulanabiliyor.

Haberin Devamı

8- IELTS testine adayların, yanlarında sadece T.C. kimlik kartı ya da pasaport, kurşun kalem, kalemtıraş ve silgi getirmesine izin veriliyor. Diğer tüm kişisel eşyalar, sınav odası dışında bırakılıyor. Cep telefonu, elektronik cihaz ve akıllı kol saatleri sınav alanına kabul edilmiyor ve üzerinde taşıyan adayların testi geçersiz sayılıyor.

SINAV İKİ YIL GEÇERLİ

9- Sınav tarihinden beş hafta önce bilgi veren adayların sınavları, hiçbir kesinti olmadan ertelenebiliyor veya para iadesi alarak iptal edilebiliyor. Sınava beş haftadan az süre kala iptal edilen veya ertelenen kayıtlarda, tıbbi bir gerekçe olması durumunda geçerli bir belge gösterildiği takdirde yüzde 25 kesintiyle ödeme geri alınabiliyor. Önceden bilgi vermeyen ve sınav günü sınava giremeyen adaylara herhangi bir ücret iadesi yapılmıyor.

Haberin Devamı

10- IELTS sınav sonuç belgesi iki yıl süreyle geçerli. Adaylar istedikleri kadar sınava girip istediği sonucu kullanabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!