1 milyon Suriyeli öğrenci var

Güncelleme Tarihi:

1 milyon Suriyeli öğrenci var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2022 07:00

Türkiye’de öğrenim gören 1 milyon Suriyeli öğrenci var. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu “Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi” kapsamında düzenlenen ‘Yüksek Düzeyli Eğitim Bakanları Toplantısı’nda konuştu.

Haberin Devamı

Özer, “Sosyoekonomik bakımdan dezavantajlı, özel eğitime ihtiyacı olan ve zorunlu göç kapsamında Türkiye’ye gelen çocukların eğitim hakkından mahrum kalmasına izin vermiyoruz. Türkiye, başta Suriye olmak üzere milyonlarca mülteciye ev sahipliği yaparak bu konuda önde gelen ülkeler arasında bulunuyor. Ülkemiz, okul çağında bulunan ve sayısı 1 milyonun üzerine çıkan geçici koruma altındaki Suriyeli çocuğa eğitim hizmetleri sunmaya devam ediyor” dedi.

İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Bakan Özer, Türkiye’nin mesleki eğitim sistemini, işgücü piyasasının ihtiyaçlarıyla uyumlu hâle getirdiklerini, yeni mesleki eğitim merkezi programlarıyla yetişkinlerin mesleki beceriler kazanmalarını sağladıklarını anlatarak şunları söyledi: “Modüler eğitimler aracılığıyla her ay 1 milyondan fazla yetişkine çeşitli alanlarda eğitimler sunmaya devam ediyoruz. Bu eğitimlere katılan yetişkinlerimizin yaklaşık yüzde 70’i kadınlardan oluşuyor. Bu eğitimler aracılığıyla yetişkinlerimizin becerilerini geliştirerek işgücü piyasasının taleplerine daha uyumlu ve daha dirençli duruma getiriyoruz. Türkiye olarak her zaman olduğu gibi daha müreffeh bir dünyanın inşası için dayanışma ve işbirliği içinde hareket etmeye hazırız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!