Yumruk değil ayakkabı havada

Güncelleme Tarihi:

Yumruk değil ayakkabı havada
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2010 00:00

TBMM’de yaşanan tartışma dün İzmir İl Genel Meclisi’ne taşındı.

Haberin Devamı

Ancak TBMM’de yumruklar konuşulurken İzmir İl Genel Meclisi’nde ayakkabı konuştu. Üstün Hizmet Madalyası için İzmir’den gösterilecek adayların onaylanacağı oturumda CHP Grup Başkanvekili Mahmut Esat Aslan’ın TEKEL işçilerinin aday gösterilmesini istemesi AKP’li üyeleri kızdırdı.  Oturumun başında Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, İzmir Valiliği tarafından gönderilen ve Ayşe-Necla Karadavut, Güzelcan Kardeşler, Hayriye- Nuri Ertan ve Lucien Arkas’ın teklif edildiği önergeyi okuttu.

Önerge üzerine ilk sözü CHP Grup Başkan Vekili Mahmut Esat Aslan aldı.

Tekel işçilerine verilsin

Üstün hizmet madalyasının yönetmeliğe göre verildiğini, adayların ise vali, kaymakam ve belediye başkanları tarafından belirlenerek il genel meclisi tarafından onaylandığını anlatan Mahmut Esat Aslan, “Biz gelen önergenin virgülüne bile dokunmadan oyluyoruz. Burada bir hata var. Meclis’in noter makamı olarak görülmesi doğru değil. Karar veriyorsam her şeyiyle benim olması lazım. Bürokrasinin meclisler üzerindeki vesayetinin göstergesidir. Gönlüm madalyanın günlerdir haftalardır, aylardır kar, yağmur soğuk demeden hak mücadelesi içinde olan, TEKEL işçilerine verilmesinden yana. Benim içimden bu geçiyor” dedi.

Kent A.Ş. işçileri

Aslan’ın bu sözleri AKP’li üyelerin tepki göstermesine neden oldu. Oturdukları yerden Aslan’ın sözünü kesmeye çalışan ve bağıran AKP’li üyeler, “Kent AŞ işçilerini de teklif edecek misiniz?” diye konuştular. AKP’li Hüseyin Çavuş ve Mehmet Akif Yenel yerlerinden kalkıp bağırırken Bayındırlı AKP üyesi Şakir Mocu ayakkabısını çıkartarak bir süre havada salladı sonra tekrar giydi.

AKP’li üyelerin bağırışları arasında sözlerine devam eden Aslan oturduğu sıralardan laf atan AKP’lilere “Bağırarak haklı olamazsınız. TBMM’de de bunu yapıyorsunuz. Sürekli bağırıyorsunuz. Bizi susturmaya çalışıyorsunuz ama bu bize sökmez. Tekel işçileri hakları ellerinden alınmış, mağdur edilmiş ve daha da edileceğe benziyor. Dün eczacılar vardı, bugün bakkallar ne halde. Yarın kim olur Allah bilir. Bana göre TBMM ödül gösterilmesi gösteren bunlar olmalıydı diyorum” dedi. Aslan’ın ardından AKP’li Üye Mahmut Öztaş söz aldı. Öztaş, “Tekel işçilerini aday göstereceksiniz de Kent AŞ işçileri, Torbalı Belediyesi’nden, Buca Belediyesi’nden çıkartılan işçiler ne olacak? Onları da aday gösterin”  diye konuştu.

Kameralar incelenecek

Haberin Devamı

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci de “Gerçekten yönetmelikte ciddi bir eksiklik var” dedi. Toplantı sırasında AKP’li Şakir Mocu’nun ayakkabısını çıkarttığını farketmediğini belirten İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “Oturumla ilgili kamera kaydını ve diğer kayıtları izleyeceğim, konuyu başkanlık divanında ele aldıktan sonra gerekeni yapacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!