Yardımlar Bayırbucak Türkmenlerine ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Yardımlar Bayırbucak Türkmenlerine ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 13:06

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi ile Hayrat İnsanı Yardım Derneği işbirliğiyle düzenlenen kampanyada toplanan 25 TIR yardım malzemesi, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırıldı.

Haberin Devamı

Yardımlar Bayırbucak Türkmenlerine ulaştı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun da katıldığı törenle geçen 19 Aralık’ta Bayırbucak Türkmenleri için Suriye’ye gönderilen 25 TIR yardım malzemesinin teslim edildiği belirtildi. Yardım konvoyundaki malzemeleri Bayırbucak Türkmenlerine ulaştıran Hayrat İnsani Yardım Derneği Denizli Temsilcisi Bekir Mert ve yöneticileri, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Dernek Başkanı Mert, Zolan ile birlikte yardım kampanyasına destek veren diğer belediye başkanları ve vatandaşları teşekkür etti.

Yardımlar Bayırbucak Türkmenlerine ulaştı



Malzemelerin dağıtımında gözlemlediklerini paylaşan Mert, "Türkmen kardeşlerimiz zor şartlar altında yaşam mücadelesi verirken, Denizlili hemşerilerimiz de insani yardım olarak elinden geleni yaptı. Allah onlardan razı olsun. Zor şartlar altında yaşayan soydaşlarımızın sıkıntılarına çare olacak bağışlar yerine ulaştı. Küçük çocuklarımız kendilerine gönderilen oyuncak ve kıyafetleri aldığında yaşadıkları sevince hep birlikte ortak olduk. Yardım malzemelerini alan soydaşlarımızın Denizli’ye selamlarını ve teşekkürlerini getirdik" dedi. Mert, vatandaşlardın talebi üzerine kampanyayı tekrarlayacaklarını dile getirdi. 22-31 Ocak tarihleri arasında ikinci kez Bayramyeri Meydanı’nda olacaklarını, Denizli halkının desteklerini bir kez daha beklediklerini söyledi. Yardım kampanyasının yapıldığı çadırda ayrıca bağışların dağıtılmasını sırasında çekilen fotoğrafların yer aldığı serginin de görülebileceğini ifade etti.

Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, "Türkiye öyle büyük bir ülke ki orta doğuda savaştan kaçan insanlara, etnik kökenine, dinine, mezhebine bakmadan kucak açıyor, dünyanın öbür ucunda yardıma muhtaç insanlara kayıtsız kalmıyor. Türkmenler de bizim kardeşlerimizdir, soydaşımızdır. Türkiye Cumhuriyeti bu kardeşlerimize de kucağını açmıştır, sahip çıkmıştır. Bu konuda Denizli’de üzerine düşeni yapmış, dişinden tırnağından artırdığı yardımları yaşam mücadelesi veren soydaşlarımız için bağışlamıştır" dedi.




BAKMADAN GEÇME!