Umut çocuklarına eğitim yuvası

Güncelleme Tarihi:

Umut çocuklarına eğitim yuvası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2012 00:00

Denizli’nin Gültepe Mahallesi'nde bulunan Reşat Vural İlköğretim Okulu'nun eski binası Denizli Belediyesi tarafından tadilatı yapıldı ve spastik engelli çocukların eğitim görebileceği getirildi.

Haberin Devamı

10 derslikli okul Denizli Belediyesi tarafından törenle Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredildi. Okulun açılmasıyla spastik engelli çocuklar eğitim yuvasına kavuşmuş oldu.
Reşat Vural İlköğretim Okulu'nun eski binası Denizli Belediyesi tarafından tadilatı yapılıp, engellilerin eğitim göreceği şekilde düzenlenerek eğitim yuvası oldu. Yıllardır başka okullarda eğitim almaya çalışan spastik engelli öğrenciler projenin tamamlanmasıyla okula kavuştu. Projesi Özel İdare Müdürlüğü tarafından hazırlanan, tadilatı Denizli Belediyesi tarafından yaptırılan okulun devir teslimi törenle yapıldı. Törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan ve AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ile spastik engelli öğrenciler aileleriyle katıldı.

Haberin Devamı

Dersliklerin devir teslim töreninde duygusal anlar da yaşandı. Umut Çocukları Derneği'nin üyeleri ve çocuklar okullarına kavuşmanın mutluluklarını yaşadı. Spastik engelli öğrenci Emine Aslan, AK Parti'li Milletvekili Zeybekci'ye sarıldı ve teşekkür etti. Törene katılanları duygulandıran Aslan, Zeybekci'yi evlerine çay içmeye davet etti. Törende konuşan Başkan Zolan, “Özellikle engelli çocuklarımızın önündeki engelleri kaldırmamız gerekiyor. Bu konuda Engelliler Meclisi'nin bize ilettiği tüm sorunları çözmeye çalışıyoruz. Bu okulda engellerin kaldırılması adına önemli bir adım” dedi.

AK Parti'li Zeybekci, “Herkes bir gün engelli adayıdır. Engelli olmak suç değil. Onlar için elimizden geleni yapmalıyız. Bizim insanımız arlıdır. Onların bulup sorunlarının çözümü için yapılanlar ortada. Denizli Belediyesi'nin yaptığı bu derslikler çocuklarımız için güzel bir eğitim yuvası oldu” diye konuştu. Vali Abdülkadir Demir de, “Nerede bir engelli vatandaş varsa bulup onunla ilgili çalışmaları yapıyoruz. Sağlık, eğitim ve maddi konularda destek oluyoruz. Onların önündeki engelleri teker teker kaldırıyoruz” ifadelerini kullandı. Daha sonra törene katılanlar derslikleri gezip, inceledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!