Süper kahramanları öğrenciler yaratacak

Güncelleme Tarihi:

Süper kahramanları öğrenciler yaratacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 11:35

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen 4. Dünyayı Kurtaran Süper Kahraman Tasarım Yarışması’nda orta öğretim çağındaki öğrenciler, insanlığa yardım edecek kahramanlar tasarlayacak.

Haberin Devamı

Süper kahramanları öğrenciler yaratacak

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, İEÜ Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKOTAM) tarafından İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle İzmir’deki eğitim gören öğrencileri kapsayan yarışmada, yerel ve küresel problemlere çözüm önerileri aranacak. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Can Özcan, öğrencilerin hayal güçlerini kullanarak, görsel, mekansal ve her türlü tasarımı içeren bir çalışma içerisine girmesini amaçladıklarını belirtti. Öğrencilerin özgün çalışmalarını destelemek ve tasarıma ilgilerini çekmek istediklerini aktaran Yrd. Doç. Dr. Özcan, gençlerin güncel sorunlara tasarımlarıyla çok farklı yaklaştıklarını ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Özcan, "Süper kahraman, kendisini toplumu ve toplumun ahlaki değerlerini korumaya adamış bir tür tipleme olarak tanımlanabilir. Süper kahramanların pek çoğu uçabilme, insanüstü kas gücü ve hız, temel elementleri kontrol edebilme, şekil değiştirme gibi özelliklere sahip. Bilim ve teknoloji de pek çok karakterin mücadelesinde önemli rol oynadı. Öğrencilerimiz de hayal güçleriyle süper kahramanlar yaratıyor" dedi.

Haberin Devamı

Süper kahramanları öğrenciler yaratacak

Gençlerin süper kahramanlarına kostüm ve sembol belirlediğini, farklı ekipmanlar yarattığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Özcan, yarışmayla onların problemlere gönderme yapmalarını sağladıklarını bildirdi. Yrd. Doç. Dr. Özcan, adayları son başvurularının 11 Mayıs tarihinde kabul edileceğine, sonucun ve ödül töreninin 13 Mayıs tarihinde yapılacağına dikkat çekti. Yarışmaya katılacaklar www.ieu.edu.tr web sitesinden başvuru formları doldurulabilir.




BAKMADAN GEÇME!