Siyaset Okulu’na Aslan konuk oldu

Güncelleme Tarihi:

Siyaset Okulu’na Aslan konuk oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2011 00:00

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin düzenlediği Siyaset Okulu’nda konuşmacı oldu.

Türkiye’de siyaset kurumunun üretim, verimlilik ve kalite kavramlarını yaşama geçirmesinde kullandığı en etkili aracın siyasi partiler olduğunu dile getiren Aslan, siyasette üretemeyenlerin, siyasetin değerlerini tükettiğini söyledi. Aslan, “Evsize ev, işsize iş, okumak isteyene okul, üretmek isteyene tezgah, tüketmek isteyene satın alma gücü ve özgürlük isteyene de korkusuz yaşama alanı hazırlamayı öngören çabaların ortak paydası siyasettir” dedi.
Demokrasilerde siyasal partileri yönetecek kişilerin, ahlaki özelliklerinin en üst seviyede olması gerektiğine dikkat çeken Hüseyin Aslan, siyasetçilerin özel amaç ve çıkarlara değil; toplumun refahına ve çıkarlarına hizmet etmesi gerektiğini söyledi. Aslan, siyasetçilerin özel amaç ve çıkarlara değil, toplumun refahına ve çıkarlarına da hizmet etmesi gerektiğini dile getirdi, “Milletvekili aday listeleri, üyelik koşullarını eksiksiz yerine getiren partiye kayıtlı tüm üyelerin katılımıyla hakim teminatında yapılacak ön seçimle belirlenmelidir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!