Rekabette ilk 5'teyiz

Güncelleme Tarihi:

Rekabette ilk 5teyiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2016 13:44

Dünyanın En Rekabetçi Şehirleri Raporu’na göre İzmir 2015 yılında belirli sektörlerde Doğu Avrupa ve Orta Asya’nın en rekabetçi ilk 5 şehri arasında yerini aldı.

Haberin Devamı

Rekabette ilk 5teyiz

Site Selection Magazine’in yapımcısı Conway’in araştırma sonuçlarını İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban duyurdu. Rapora göre İzmir, Uzay ve Havacılık sektöründe Doğu Avrupa ve Orta Asya’nın en rekabetçi şehri seçilirken, Kimya ve Enerji sektörlerinde, Doğu Avrupa ve Orta Asya’nın en rekabetçi 3. şehri olarak gösterildi.

Rekabette ilk 5teyiz

Ayrıca raporda, İzmir’in gelecek 5 yılda yüksek büyüme sergileyeceğinin ön görülmesi, Türkiye’nin ikinci en büyük ticaret merkezi olması, Türkiye’nin sanayi üretiminin yüzde 9,3’ünü gerçekleştirmesi, genç ve dinamik 4 milyonluk nüfusa sahip olması, 5’i özel toplam 9 üniversiteye sahip olması ve Pratt & Whitney, SOCAR, Deceuninck gibi firmaların büyük ölçekli yatırımlara ev sahipliği yapmasının da katkılarıyla öne çıktığı ifade edildi.

Haberin Devamı

İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban "İzmir’in yatırım ortamının sunduğu fırsatlar ve her geçen gün artan yeni yatırımlar ile dünyada rekabetçi gücünü artırmaktadır. Yatırım alanında dünyanın en önemli yayınlarından biri olarak kabul edilen Site Selection Magazine’in yapımcısı Conway’in bu raporunda İzmir’in özellikle sektörel kümelerinin de olduğu Havacılık ve uzay ile Kimya sektörlerinde en rekabetçi şehirlerden biri olarak öne çıkması tesadüf değildir" dedi. Yılmazçoban, her 3 sektörde Budapeşte, Moskova, Wroclaw gibi önemli şehirleri geride bırakmamızın yatırımcılar nezdinde çok dikkat çekici olduğunu vurguladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!