Pişmanlık bunalımı

Güncelleme Tarihi:

Pişmanlık bunalımı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Annesinin temizliğe gittiği evin sahibinden tehditle altın ve para alıp sonra da vicdan azabı çeken genç, 8'inci kattan atlayıp ölmek istedi.

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi Bayraklı semtinde evli ve 4 aylık bir kız babası olan 27 yaşındaki Mesut Acar, önceki gün öğle saatlerinde, annesinin sürekli temizliğe gittiği 1898 Sokak'ta oturan emekli öğretmen Füruzan Boyacıoğlu'nu (65) tornavidayla tehdit ederek 15 milyon lirayla iki bileziğini aldı. Polisin aramaya başlaması ve annesi Fatma Acar'ın da durumu öğrenmesi üzerine bunalıma giren Mesut Acar, saat 22.00 sıralarında, 1620 Sokak'taki bir inşaatın 8'inci katına çıktı.

POLİS ve jandarma, korkulukları bulunmayan balkondaki Acar'ı ikna etmek için çaba gösterdi, itfaiye ve ambulans önlem aldı. Sürekli çok pişman olduğunu, ekonomik sıkıntılar yüzünden bir anlık gafletle soygun yaptığını anlatan Mesut Acar, bu utançla yaşayamayacağını, Füruzan Boyacıoğlu'ndan özür dilemek istediğini belirtti.

İkna edemediler

KARDEŞİ Vedat Acar ve yakınları da üzüntülü genci ikna edemedi. Soğukta 2.5 saat balkonda kalan Acar, yanına da kimseyi yaklaştırmadı. Jandarma görevlilerinin yaklaştığını gören Acar, kendisini boşluğa bıraktı, yaklaşık 20 metre yükseklikten toprak zemine düştü. Ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne, buradan da E.Ü. Hastanesi'ne kaldırılan Acar'ın bacaklarının kırıldığı anlaşıldı.

ACAR'ın üzerinde bulunan mektupta maddi sıkıntısından sözedip borçlu olduğu kişileri sıraladığı öğrenildi. Bu arada Mesut Acar'ın gaspettiği altın bilezik ve para, evine yakın bir bahçedeki odunlukta bulundu.

Şikayetçi olmayacak

SOYULAN Boyacıoğlu ise şikayetinden vazgeçeceğini söyledi. Acar'ı daha önce hiç görmediğini söyleyen Boyacıoğlu, ‘‘Beni soyanın yanımda çalışan kadının oğlu olduğunu intihara teşebbüs edince öğrendim. Özür dilemek için beni çağırdığını öğrenince gitmeye hazırlandım. Bu sırada atladığını öğrendim. Bu da kendisinin yaptığı hareketten çok üzüldüğünü gösteriyor. Kendisinden şikayetçi olmayacağım'' dedi.

ACAR'ın annesi Fatma Acar da ‘‘Oğlum böyle birşey yapacak yaratılışta değildi. Bunalıma girdiğini sanıyorum'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!