Özgecan protestosunda ağlatan piyes

Güncelleme Tarihi:

Özgecan protestosunda ağlatan piyes
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2015 23:52

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ), Özgecan Aslan'ın katledilmesi ve kadınlara uygulanan şiddet tiyatro oyunuyla protesto edildi. Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü öğrencilerinin erkeğin kadına uyguladığı şiddeti konu alan oyunu, öğrencileri ağlattı.

Haberin Devamı

ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi önünde, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce düzenlenen etkinlikte, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi protesto edildi. Akademisyenlerin yanı sıra çok sayıda öğrenci, Özgecan Aslan için bir araya geldi. Görüntü ve Sahne Sanatları Bölümü öğrencileri, etkinlikte erkeğin kadına uyguladığı baskı ve şiddeti anlatan piyes sahneledi. Çok sayıda öğrenci, piyesi ağlayarak izledi. Protesto eylemine katılan bir grup, "AKP'nin düzeni Özgecan'ın katili" sloganı atınca, eyleme katılan bir kadın bu duruma tepki gösterdi ve olayın siyasallaştırılmamasını istedi. Sloganlara tepki gösteren kadınla grup arasında kısa süren sözlü gerginlik yaşadı. Tepki gösteren kadının alanda uzaklaştırılmasıyla gerginlik sona erdi.

Özgecan protestosunda ağlatan piyes


ÇOMÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gülbu Tanrıverdi, "Özgecan için hepimizin canı çok yanıyor. Aynı zamanda bir üniversite öğrencisi, bir kız annesiyim. Bir kadının neler çektiğini bilirim. Herkesin korkuyla bindiği bir asansör, korkuyla bindiği bir otobüs, korkuyla yürüdüğü sokaklar ve korkuyla geldiği dersler. Yani bu korkunun bitmediği bir süreci yaşıyoruz. Lütfen mücadelemizde bize destek olun. Hep beraber bunun üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Çanakkale yerelinde bir eylem planı hazırlıyoruz ve bunu en kısa zamanda hayata geçirmek ve bir lokomotif görevi görmek istiyoruz" dedi.

Özgecan protestosunda ağlatan piyes

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!