Özgecan için fidan diktiler

Güncelleme Tarihi:

Özgecan için fidan diktiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 01:33

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri, Mersin’de hunharca katledilen Özgecan Aslan’ın anısına yerleşik yaşayan yabancılar ile birlikte Kazım Koyuncu Ormanı’nda fidan dikti.

Haberin Devamı

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde akşam evine dönerken bindiği minibüsün şoförü tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın anısı tüm yurtta olduğu gibi Marmaris İlçesi’nde de yaşatılıyor. Marmaris Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri, bugün ilçenin 15 kilometre mesafedeki Adaağzı Mevkisi’ndeki Kazım Koyuncu Ormanı’nda Özgecan Aslan anısına fidan dikimi yaptı. Çoğunluğu kadınlardan oluşan dernek üyelerine ilçede yerleşik yaşayan İngiliz, Alman, Danimarka ve İsveç uyruklu toplam 50 kişi de destek verdi. Katılımcılar önceden kazılmış çukurlarda 300 kızılçam fidanını toprakla buluşturdu.

"ÇILDIRMIŞ İNSANLAR BİR KERE DAHA DÜŞÜNMELİ"

Marmaris Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Çağlı, " Özgecan Aslan’ın anısını yaşatmak için diktiğimiz bu fidanla ülkemizde böylesine acıların bir daha yaşanmaması ve başka fidanların gitmemesi en büyük dileğimiz. Memlekette cinayetleri şiddetle kınıyoruz. Çıldırmış ülkenin insanlarına bir kez daha düşünmeye davet ediyoruz. Her gün yaşanan cinayetler artık son buldurulmalıdır. Bir arada kardeşçe yaşamanın en güzel örneğini sergileyerek, ülkemizde sevginin, barışın, huzurun, mutluluğun hakim olmasını temenni ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

"ACIMIZ BÜYÜK, ANISINI YAŞATMAK İSTİYORUZ"

Marmaris’te yerleşik yaşayan İngiliz Angela Novalı, "Babam Türk, annem İngiliz. İngiliz vatandaşıyım ve Marmaris’te ailemle birlikte yerleşik yaşıyorum. Biz bu konuda çok duygusalız. Yaşanılanlar çok üzücüdür. Özgecan anısına yapılan etkinlikte bizim de bir fidanımız olsun istedik. Türkiye’nin başı sağ olsun" dedi.

Kalabalık, fidan dikiminin ardından dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!