Muğla ziyareti protesto ile başladı

Güncelleme Tarihi:

Muğla ziyareti protesto ile başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 13:18

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Muğla ziyareti bir kadının protestosu ile başladı. Arınç valilik binasından çıkarken, bağırarak tepki gösteren kadın, gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Haberin Devamı

Muğla'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, saat 10.15’te Dalaman Havalimanı’na geldi. Arınç'ı Muğla Valisi Fatih Şahin, AK Parti İl Başkanı Nihat Zeybek, AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ve partililer karşıladı. Havalimanında herhangi bir açıklamada bulunmayan ve yaklaşık 30 araçlık konvoy ile Muğla’ya hareket eden Arınç Valiliğe geldi. Vali Fatih Şahin ve yöneticilerden bilgi alan Arınç, burada yaptığı açıklamada, Muğla'nın tarım, madencilik ve özellikle turizmde yükselen değer ve öneme sahip olduğunu belirtti. Arınç, “Muğla ilimiz birçok zenginliği ve yüksek potansiyeli ile önemli illerimizin başında geliyor. Özellikle ülkemizin önemli gelir kaynaklarından biri. Muğla, 30 milyar doları aşan turizm gelirleri ile bu sektörde ciddi bir yere geldi” dedi. Arınç, Kasım ayındaki yerel medya seminerinin Muğla’da yapılacağını söyledikten sonra görüşme basına kapatıldı.

Haberin Devamı

ŞAŞKINLIK YAŞADI
Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından binadan Vali Şahin ve AK Parti milletvekilleri ile çıkan Arınç, önce polisin tören kıtasını selamladı, ardından bahçeden kaldırıma çıktı. Arınç, Valilik önünde bir kadın ile tokalaşıp sohbet ederken, adının G.A.(33) olduğu öğrenilen başka bir kadın yanına yaklaştı. G.A.'nın Arınç'a bağırarak, tepki göstermesi üzerine ortalık karıştı. Genç kadının tepkisi nedeniyle kısa bir süre şaşkınlık yaşayan Bülent Arınç’ın etrafı korumalarla çevrildi ve otomobile binmesi sağlandı. Genç kadın ise koluna giren iki polis tarafından gözaltına alındı.

ŞEHİTLER VARKEN”
Polis aracına götürülen kadın, gazetecilerin “Neden bu eylemi yaptınız” şeklindeki sorularını “Bu kadar şehit varken, neden buraya geldi diye tepki verdim. Bırakın beni bir şey yapmadım. Sadece boykot edecektim ben” diye bağırdı. Genç kadın, sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, Arınç ve yanındakiler de Valilikten ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!