Kilosu 27,5$

Güncelleme Tarihi:

Kilosu 27,5$
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2013 00:00

Son yıllarda tasarıma önem veren hazır giyim ve konfeksiyon sektörü değerine değer kattı, bu alana yaptığı yatırımların karşılığını almaya başladı.

Haberin Devamı

FASON üretiminden koleksiyon ihraç eden bir pozisyona gelen Egeli hazır giyimciler, mücevherattan sonra katma değeri en yüksek ihracatı gerçekleştiren sektör oldu. 1 kiloluk ihracatın değeri 27.5 dolara ulaştı. Sektörün bu noktaya gelmesinde önemli paylarının bulunduğunu ifade eden Ege Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, bu yıl 8’incisini düzenledikleri ‘EİB Moda Tasarım Yarışması’yla ilgili son gelişmeleri değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Toplantıda tasarımın sektöre olan katkılarını değerlendiren Kızılgüneşler, ilginç saptamalarda bulundu. Mücevherattan sonra katma değeri en fazla ihracatın hazır giyimde yapıldığını anlatan, bu tür ürünlerin de daha çok Ege Bölgesi’nden ihraç edildiğine dikkat çekti. Türkiye’nin ihraç ürünlerinin kilogram bazındaki ortalama fiyatının 2.5 dolar olduğunu söyleyen Kızılgüneşler, “Ortalamaya bakıldığında hazır giyim ihracatının ülke ekonomisine katkısı daha iyi anlaşılıyor. Bangladeş, Hindistan gibi ülkeler hala hazır giyim ürünlerini kilogramı 12-13 dolardan ihraç ediyor. Buna karşılık İtalya ise kilogramını 60 dolardan satıyor. İtalya daha çok markalı ürünleri ihraç ederek bunu sağlıyor. Bu da sektör olarak önümüzde alacağımız çok uzun yol olduğunu gösteriyor. Bizde şu anda her yıl artırdığımız ihracat miktarımızı şu anda kilogramda 27.5 dolara çıkardık. Burada tasarıma verilen önemin büyük payı var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Önemli bir marka oldu
Birlik tarafından sektöre yenilikçi, yaratıcı tasarımcılar kazandırmak amacıyla düzenledikleri ‘EİB Moda Tasarım Yarışması’nın önemli bir marka haline geldiğini aktaran Kızılgüneşler, bu yıl ‘Göç’ temasıyla düzenledikleri yarışmanın finalinin 1 Mart’ta yapılacağını söyledi. Kızılgüneşler, “Kaya İzmir Thermal & Convention’da gerçekleştirilecek yarışmanın finalinde, bu yıl ilk kez dünyanın en önemli moda dergilerinden VOGUE Türkiye’nin medya desteğini aldık. Bu ne kadar önemli bir marka haline geldiğimizin bir göstergesi. Şu anda Türkiye’de alanın en iyi yarışmasıyız. Her yıl çıtayı daha da yukarı taşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kilosu 27,5$

ÜNLÜ MANKENLER

Yüzlerce aday arasından finale kalan 10 finalist ise şöyle; Aslı Mecit, Gökçenur Özbek, Gökhan Yavaş, Mahmut Ağaç, Meriç Canatan, Nadir Zadeoğulları, Özlem Yazan, Ruhi Tamer Çoğal, Sercan Arıcı, Talha Feyyaz Türker. ‘Göç’ temasına uygun olarak hazırlanan sonbahar/kış  koleksiyonlar, koreografisi ve prodüksüyonu Uğurhan Akdeniz tarafından gerçekleştirilecek defile ile tanıtılacak. Defilede, Özge Ulusoy, Merve Büyüksaraç, Didem Soydan, Duygu Akdeniz, Nur Gümüşdoğrayan, Bürde Aslan, Begüm Yılmaz, Burak Gacemer, Egemen  Bibika ve Ali Tank gibi Türkiye’nin önde gelen 15 modeli görev alacak. Gecenin sunuculuğunu ise ünlü model ve oyuncu Hande Subaşı üslenecek.

BU YIL FARKLI

Haberin Devamı

 Son yıllarda ağırlıklı olarak bayanların finale kaldığı ve tamamı bayan modası üzerine tasarlanan kıyafetlerin yarıştığı bir ortam bulunduğunu aktaran Kızılgüneşler, bu yıl ise geçen yıllardan farklı olarak 5 bayan 5 bay tasarımcının finale kaldığını, finalde 5 bayan koleksiyonu, 3 bay koleksiyonu, 2 bay/bayan koleksiyonunun yarışacağını belirtti. Kızılgüneşler, yarışmada birinciye 10 bin, ikinciye 6 bin, üçüncüye ise 4 bin TL para ödülü vereceklerini, ayrıca dereceye giren ilk 3 tasarımcının Ekonomi Bakanlığı’nın EİB’nin projesini onaylaması durumunda 2 yıl süre ile yurtdışında tasarım eğitimi alma şansı yakalayacağını sözlerine ekledi.

Kilosu 27,5$

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!