Kılıçtaroğlu İzmir'de

Güncelleme Tarihi:

Kılıçtaroğlu İzmirde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2012 14:18

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partili belediyelerin yatırımlarını hizmete açmak için iki gün kalacağı İzmir'de barış içerikli karikatürlerle karşılandı.

Haberin Devamı




Adnan Menderes Havalimanı'nda partililer, ellerinde parti amblemi ve Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafının yer aldığı bayraklar taşıdı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ilçe belediye başkanları, milletvekilleri, il ve ilçe kadın ve gençlik kolları yöneticileri karşılamada yer aldı. CHP Genel Başkanı, parti otobüsüne bindi, ön camdan partililere el salladı. Partililer ellerinde ABD'deki özgürlük heykelinin gözleri bağlı karikatürünü, üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın füze şeklinde çizildiği ‘NATO’ya hayır' yazılı pankartını, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın fotoğraflarını gösterdi. Kılıçdaroğlu, barış işareti yapan partililere otobüsün ön camından iki eliyle barış işareti yaparak yanıt verdi. Kılıçdaroğlu'nun havalimanından çıkışı, yüzlerce aracın konvoy oluşturması nedeniyle yarım saat sürdü.

Haberin Devamı

Kılıçtaroğlu İzmirde


CUMHURİYETİ KUTLAMA HAKKINI HİÇBİR BAŞBAKAN ELİMİZDEN ALAMAZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Başbakan Kemal” tezahüratları eşliğinde çıktığı kürsüde, Aliağa çok amaçlı Kültür Merkezi'nin temelini attı. Kılıçdaroğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Bayramı'nda Ulus'ta yaşanan gerginliğe değinerek şunları söyledi:
“Cumhuriyet'e büyük önem veriyoruz. Mustafa Kemal'in söydedi bir cümle çok önemlidir. ‘Cumhuriyet'in temeli kültürdür' der. O kültür yüzyılların imbiğinden geçip bu günlere gelen geleneklerimizdir. Acılarız, sevinçlerimizdir. Bunların tamamı bizim kültürümüzdür. Nerede bir araya geliriz? Bazen evde bazen köyde, kırda, parkta ama kentte bir yere gelmemizin yeri kültür merkezi olmalıdır. Aliağa Belediye Başkanı, çok güzel bir kültür merkezi yapıyor. Aliağa'ya bu güzel eseri kazandıracak olan belediye başkanıma yürekten teşekkür ediyorum. Cumhuriyet'e herkesin sahip çıkması gerekir. Cumhuriyet'e sahip çıkmak için CHP'li olmak gerekmiyor. Cumhuriyet'i kutlamak bizim en doğal hakkımızdır. Bu hakkı hiçbir güç ve hiçbir başbakan bizim elimizden alamaz. 29 Ekim'de cumhuriyeti kutladık bir araya geldik. Aldık ay yıldızlı bayrağımızı meydanlara koştuk. Bu kültür merkezi Cumhuriyet'in ne kadar önemli olduğunu halkımıza anlatacak. Bu eserin temelini attığım için çok mutluyum inşallah seçimlerden önce açılışın da yapmış oluruz.”
Aliağa CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan'ın teşekkür plaketi verdiği Kılıçdaroğlu, İzmir milletvekilleri, belediye başkanlarıyla birlikte butona basarak kültür merkezinin temelini attı. Alandan ayrılırken partililerle tek tek tokalaşan Kılıçdaroğlu bir ara izdiham nedeniyle ezilme tehlikesi geçirdi.

Haberin Devamı


Kılıçtaroğlu İzmirde

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!