Kasım’da sanat

Güncelleme Tarihi:

Kasım’da sanat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2015 12:09

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı sanat takviminde yine büyük ilgi görecek film gösterimleri, konserler, tiyatrolar ve sergiler yer aldı. 10 Kasım’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenecek Anma Konseri’nde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte Zuhal Olcay sahne alacak.

Haberin Devamı

MÜZİK

2 Kasım’da Türk Halk Müziği’ni cazla buluşturan "Modal Jazz Quartet" İzmir Sanat Büyük Salon’da konser verecek. Biletler 1 TL.’den satılacak. 5 Kasım Pazartesi günü ile 25 Kasım Pazar günü, Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, saat 20.00’da İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde iki konser verecek.

9 Kasım’da Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, saat 20.00’da İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde musiki sevenler için unutulmaz bir gece yaşatacak.

15 Kasım’da Kent Orkestrası saat 17.00’da Seferihisar Kapalı Pazaryeri’nde, Seferihisarlılarla buluşacak.

19 Kasım’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korusu, birbirinden güzel türkü repertuvarıyla İzmirlileri türkü dostlarını buluşturacak. 23 Kasım’da İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde caz müziğinin son dönemlerde öne çıkan isimlerinden "Şenay Lambaoğlu Band" konseri olacak. Saat 20.00’daki konserin biletleri 1 TL olacak. 28 Kasım’da ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu, saat 20.00’da İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde bir konser verecek.

10 KASIM

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 77. yıldönümü için iki anma programı düzenledi. 10 Kasım günü Gündoğdu Meydanı’nda saat 11.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası konser verecek. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde de İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) işbirliği ile "10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası" konseri olacak. Ünlü sanatçı Zuhal Olcay’ın şarkılarıyla katılacağı konsere İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçıları eşlik edecek.

ADNAN SAYGUN

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), Kasım ayında 3 konserle müzikseverlerin karşısına çıkacak. 12 Kasım’da "BrasSolist" konseri olacak. 16 Kasım’da "Vazgeçilmez Romantikler" konser başlığı ile Aslı Tuncay, Julia Kreapak, İrina Nikotina Trio konseri olacak. 17 Kasım’da AASSM, "Küba -Türkiye Dostluk" konserine ev sahipliği yapacak.

AASSM’de ayrıca, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası tarafından düzenlenen konserler de olacak. 6 Kasım’da Tolga Alpay (Korno), 20 Kasım’da Patrick Gallois (Flüt) ve 27 Kasım’da İdil Biret (Piyano) sahne alacak. Konserler Büyük Salon’da saat 20.30’da olacak. AASSM’de ayrıca 19 Kasım’da İZDOB’un "Opareda Hayalet", 14 Kasım’da Olten Flilarmoni ile Ali Poyrazoğlu’nun "Carmen", 18 Kasım’da ise Red Bull Anadolu Break konserleri olacak.

SİNEMA

Haberin Devamı

Kasım ayının her Salı günü İzmirli sinemaseverler Sinematek gösterimlerinde İzmir Sanat Büyük Salon’da Marlon Brando filmleriyle buluşacak. 6 Kasım’da yönetmenliğini Elia Kazan’ın yaptığı 1954 yapımı 8 dalda Oscar kazanan On The Waterfront (Rıhtımlar Üzerinde), 13 Kasım’da William Shakespeare tarafından yazılan, 1953’de filme uyarlanan Oscar ödüllü Jül Sezar, 20 Kasım’da Werner Jörg Lüddecke tarafından yazılan kitaptan uyarlanan Morituri (Korkusuzlar) ve 27 Kasım’da ise Mario Puzo’nun kitabından filme uyarlanan ve unutulmaz filmler arasına giren Oscar ödüllü The Godfather (Baba) filmleri gösterilecek.

TİYATRO

20 Kasım’da "Deli Kadın Hikayeleri" isimli oyun İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde saat 20.00’da ücretsiz olarak izleyebilecek. İzmir Sanat Büyük Salon’da ise 21 Kasım’da "Bent" isimli tiyatro oyunu 16.30 ve 20.30 olmak üzere iki seansla izleyici karşısına çıkacak. Biletleri 1 TL’den satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Çocuk tiyatroseverleri her ay farklı oyunlarla buluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu ay "Bekçi ve Çöpçü" oyunu ile miniklerin karşısına çıkıyor. 12, 19 ve 26 Kasım tarihlerinde saat 11.00 ve 14.00’daki bu güzel oyun, Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak çocukları bekliyor olacak. 17, 19 ve 22 Kasım’da ise "Pamuk Prenses" çocuk oyunu saat 11.00 ve 14.00 seanslarıyla çocukları masal diyarına yolculuğa çıkaracak. İzmir Sanat Büyük Salon’taki Pamuk Prenses’in biletleri ise 1 TL’den satışa sunulacak.

SERGİLER

Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde, Neslihan Yaşar’ın "İzlere Dokununca" isimli "Tekstil Tasarım Sergisi" 4 Kasım tarihinde saat 18.00’da açılacak. 17 - 30 Kasım tarihleri arasıda ise AQUADİS Fotoğraf Sergisi olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!