Karşıyaka "çevrimiçi"

Güncelleme Tarihi:

Karşıyaka çevrimiçi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2015 12:07

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı işbirliği ile hazırlanan "Çevrimiçi Karşıyaka" projesi tamamlandı. Proje kapsamında geliştirilen akıllı telefon uygulaması, 7 Aralık itibariyle kullanıma sunulacak.

Haberin Devamı

İZKA’nın "Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı" kapsamında 325 bin TL hibe desteği alan proje, Karşıyaka’yla ilgili tüm bilgi ve hizmet detaylarına tek tuşla ulaşma imkanı sağlayacak. Ücretsiz akıllı telefon uygulaması, 7 Aralık Pazartesi günü itibariyle Android işletim sistemli cep telefonları üzerinden test yayınına başlayacak. 15 Aralık’ta tamamlanacak test yayını sonrasında hem Android hem de İOS tabanlı tüm telefonlara uygulama yüklenebilecek.

Karşıyaka çevrimiçi



"Çevrimiçi Karşıyaka" uygulaması sayesinde; kentteki sosyal, kültürel, turistik ve sanatsal değerlere; bütün kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri hakkında her türlü bilgiye; Karşıyaka’daki tüm organizasyon bilgilerine bir akıllı telefon aracılığıyla ulaşılabilecek. Ayrıca, mobil anket çalışmaları ve yön-yer bulma planlaması yapılabilecek. Halkın yerel yönetim sürecine dahil edilmesi hedefine de katkı sağlayacak bu projeyle, kent genelinde en az 100 bin kişiye ulaşılacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Bilgi toplumunda ve teknolojinin yoğun bir ağ oluşturduğu şu süreçte insanların bilgiye daha kolay ulaşması gerekiyor. Biz de belediye olarak toplumun hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Artık Karşıyaka’da yaşayan veya kente yeni gelen herkes akıllı telefonlarından istedikleri bilgiye ulaşabilecek. Kentteki tüm etkinlikler, bilinmesi gerekenler, bu proje sayesinde cep telefonlarında olacak. Nereye gidersek gidelim, Karşıyaka’yı da yanımızda götüreceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!